Business Hi-Tech

Distribuitorul Royal Computers: Pentru a rămâne pe profit ne-am dezvoltat branduri proprii

Cătălin Onea, managing partner al Royal Computers: Suntem nevoiţi să ne adaptăm pieţei, să căutăm noi canale unde să împingem produsele noastre.

Cătălin Onea, managing partner al Royal Computers: Suntem nevoiţi să ne adaptăm pieţei, să căutăm noi canale unde să împingem produsele noastre.

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2019, 00:07 581

Cătălin Onea, managing partner: Toată creşterea de 30% din prima parte a anului 2018 „s-a dus pe apa sâmbetei“ în al doilea semestru, pe fondul „semnalelor proaste din economie“.

Piaţa de distribuţie de echi­pa­mente IT&C a avut o creştere semni­ficativă în prima jumătate a anului 2018, pe fondul cererii mari de plăci video pentru gene­rarea de monede virtuale (minarea de cripto­monede) şi a consumului determinat de mărirea salariilor, care a fost urmată însă în a doua iumătate de un recul atât de puternic încât pe ansamblu piaţa a închis anul cu o stagnare.

Toată creşterea din primul semestru „s-a dus pe apa sâmbetei“, declară Cătălin Onea, managing partner şi acţionar al Royal Computers, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa local.

„2018 a început bine, impulsionat de «industria» miningului, care a necesitat re­surse importante din zona IT. De ase­menea, şi creşterea salarială a ajutat puţin, acest lucru văzându-se în apetitul pentru consum al clientului final. Una peste alta, primul se­mestru a avut o creştere de 27% faţă de anul precedent. Din păcate sfârşitul de an nu a fost unul bun. Semnalele proaste din eco­nomie s-au reflectat în decizia cumpă­rătorului final. Mai mult, o criză de producţie apărută la cel mai mare producător de pro­cesoare, Intel, a făcut să nu existe sufi­cientă materie primă pentru computere. Acest cumul de factori a făcut ca toată creş­terea din primul semestru să se ducă pe apa sâmbetei“, a afirmat Onea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO