Business Hi-Tech

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale a plătit 1,5 milioane de euro pentru acţiuni la Teamnet

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale a plătit 1,5...

Autor: Oana Stupinean

10.12.2015, 13:44 393

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a achiziţionat un pachet de acţiuni Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din România, pentru care va plăti 1,5 milioane de euro.

Astfel, IFC îşi va extinde participaţia de 8,33% obţinută prin investiţiile realizate în 2014 până la 10,35%.

“În ultimii ani, Teamnet a făcut o serie de paşi strategici importanţi pentru evoluţia grupului atât pe plan local, cât şi regional. Investiţiile International Finance Corporation şi Black Sea Trade and Development Bank reconfirmă alinierea strategiei de extindere internaţională a grupului cu planurile de dezvoltare ale celor două instituţii supranaţionale. Vom continua să investim în cercetarea şi dezvoltarea unor produse competitive în pieţe importante, pe pilonii principali de business ai grupului precum integrare sisteme, engineering, cloud sau robotică”, spune Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Integratorul IT, cunoscut în special pentru numeroasele contracte câştigate cu statul, a înregistrat anul trecut afaceri de 338 mil. lei, în creştere cu 18,5% faţă de anul anterior, conform datelor depuse de firmă la Ministerul Finanţelor şi care au apărut recent pe site-ul instituţiei. Firma a obţinut un profit net de 14,2 milioane de lei, în creştere cu 4%, şi a avut un număr mediu de 207 angajaţi, cu 36 mai mulţi faţă de anul anterior.

Compania Teamnet International face parte din Teamnet Group, care a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 93 de milioane de euro în 2014 şi are 800 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO