Business Hi-Tech

DocProcess, dezvoltator de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, se aliază cu PwC România în susţinerea companiilor în procesul de digitalizare

DocProcess, dezvoltator de soluţii digitale pentru...

Autor: Cristina Bellu

13.05.2020, 12:08 344

DocProcess, companie antreprenorială locală specializată în dezvoltarea de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, formează un parteneriat strategic cu departamentul de consultanţă în tehnologie al PwC România, pentru a ajuta companiile în procesul de digitalizare, precum şi pentru a dezvolta şi implementa soluţii tehnologice de ultimă generaţie pentru acestea.

Parteneriatul vizează corporaţii locale şi internaţionale, precum şi companii antreprenoriale de toate dimensiunile din diverse industrii, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii PwC România.

Concret, într-o primă etapă, PwC România va analiza şi proiecta noi procese digitale, urmând ca ulterior, DocProcess să implementeze produsele sale software customizate pe recomandările PwC şi să asiste la integrarea ecosistemului de business al beneficiarului pe platformele digitale.

“Foarte multe companii şi activităţi sociale au putut funcţiona, în ultimele două luni, datorită tehnologiei. Această perioadă a distanţării fizice a dus la o conştientizare mai rapidă a nevoii de a investi în tehnologii şi în transformarea digitală. Astfel, observăm că, deşi la nivel global costurile sunt reanalizate şi tăiate din cauza încetinirii economiei, investiţiile în tehnologie sunt considerate în continuare esenţiale”, explică Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, PwC România.

Daniela Apolozan, CEO DocProcess, consideră că orice companie poate beneficia de digitalizare, iar cei care vor înţelege primii acest lucru îşi vor redefini industriile lor.

“Pe lângă faptul că digitalizarea ne face viaţa mai uşoară, aceasta are o contribuţie fundamentală în diferenţierea afacerilor care vor supravieţui şi prospera“.

Parteneriatul dintre DocProcess şi PwC începe cu câteva proiecte aflate în desfăşurare. Pe viitor, companiile partenere au în vedere posibilitatea de a duce colaborarea în afara graniţelor, ţinând cont de prezenţa globală pe care PwC o are, cât şi de poziţia emergentă a companiei DocProcess pe pieţele europene.

DocProcess, un business de familie lansat în 2005 de soţii Liviu şi Daniela Apolozan, lucrează în prezent cu peste 3.500 de clienţi locali şi internaţionali. În 2019, DocProcess a primit o finanţare externă de la fondul de private equity, Morphosis Capital şi, de atunci, compania şi-a accelerat strategia de extindere pe pieţele europene. În aprilie 2020, DocProcess a inaugurat un birou comercial la Paris, Franţa. 

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO