Business Hi-Tech

Doi ieşeni ţintesc afaceri de 50.000 € din reclame plasate pe maşini

Doi ieşeni ţintesc afaceri de 50.000 € din reclame...

Autor: Oana Stupinean

27.04.2016, 07:00 5143
George Adumitroae, absolvent al Facul­tăţii de Sociologie din Iaşi, împreună cu Alexandru Sâr­bu au pariat 3.000 de euro pentru un start-up de publicitate, care le permite şoferilor să câştige bani dacă îşi colantează maşina cu reclame de la diferite branduri, iar anul acesta ţintesc afaceri de 50.000 de euro.
 
AdSharing le oferă şoferilor posibili­tatea de a-şi colanta maşina cu reclame de la diferite branduri şi sunt plătiţi în funcţie de câţi kilometri parcurg pe zi. Astfel, un şofer care parcurge 100 de kilometri într-o zi poate câştiga circa 50 de lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei.
 
„Facem intermedierea dintre branduri şi şoferii obişnuiţi printr-o platformă de advertising care permite şoferului să încaseze bani fără să ia pe cineva în maşină sau să-şi modifice în vreun fel traseul său zilnic. E ca un fel de Uber pentru reclame“, a spus Adumitroae, fondator al AdSharing.
 
Utilizatorii care doresc să „plimbe“ re­cla­­mele prin oraş trebuie să se înscrie pe site, vor primi o aplicaţie de mobil prin care sunt monitorizaţi, iar mai apoi acceptă ofer­te de la companii şi încep să încaseze bani.
 
Aplicaţia are două ramuri: una pentru şofer, prin care poate să-şi monitorizeze ve­nitu­rile suplimentare, şi una pentru com­panii, unde se poate vedea traseul şoferilor.
 
„Companiile pot trimite „provocări“ şoferilor şi să-i recompenseze cu bonursuri, de exemplu le solicită şoferilor să parcheze în faţă la mall sâmbata la prânz şi să primească un bonus de 100 de lei pe ziua respectivă“, mai spune Adumitroae.
 
Printre planurile reprezentanţilor companiei pentru anul acesta se numără atingerea cifrei de afaceri de 50.000 de euro şi extinderea operaţiunilor înspre Europa de Vest.
 
„În momentul de faţă putem executa campanii în toată România, dar plănuim să ne extindem şi spre Europa de Vest, unde există deschidere mai mare către tehnologie.
 
Ne-am propus o cifră de afaceri de 50.000 de euro pentru anula cesta“, a mai adăugat Adumitroae.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO