Business Hi-Tech

Doi studenţi au investit 5.000 euro într-un asistent digital pentru gătit

Doi studenţi au investit 5.000 euro într-un asistent...

Autor: Ioana Nita

26.11.2021, 00:00 51

Vlad Cămărăşoiu (21 de ani) şi Luca Oriţă (20 de ani), foşti colegi de liceu care în prezent studiază administrarea afacerilor în Olanda, respectiv computer science în Marea Britanie, au investit 5.000 euro într-o platformă prin intermediul căreia utilizatorii primesc acasă ingrediente fresh, gata cântărite şi numerotate, împreună cu reţeta aferentă, astfel încât să poată pregăti mese ca la restaurant. Tinerii antreprenori estimează că acest concept de business va genera peste 200 de comenzi lunar şi o cifră de afaceri de 65.000 de euro după primul an de funcţionare. 

„Mecanismul este extrem de simplu. Îţi alegi ce vrei să mănânci dintr-o multitudine de reţete prezente pe site, pentru câte persoane vrei să fie masa, iar noi livrăm reţeta – care este concepută şi testată de bucătari profesionişti - şi ingredientele gata cântărite şi numerotate în ordinea folosirii lor. Optimizăm astfel timpul de preparare şi evităm risipa alimentară, totul fiind pregătit exact pentru numărul de persoane indicat de tine. Fără timp pierdut căutând reţeta perfectă, fără drumuri la supermarket, fără cântărit ingrediente”, a explicat Vlad Cămărăşoiu, cofondator EasyBitez.ro.

Oficial, businessul celor doi antreprenori a fost lansat în luna septembrie, după o perioadă de implementare, testare şi optimizare a fluxului operaţional de 7 luni. Primele comenzi au apărut imediat, iar în prezent sunt înregistrate în medie 50 de comenzi lunar.

Pachetele disponibile sunt de tip Single sau Family şi destinate pentru 2, 4 sau 7 zile. Livrările se pot face, momentan doar în Bucureşti, în fiecare marţi sau sâmbătă, iar opţiunile includ şi reţete vegetariene. Toate sunt împărţite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este uşor-mediu, astfel încât reţetele să fie accesibile oricărei categorii de clienţi, indiferent de experienţa acestora în bucătărie.

Cea mai aglomerată zi până în prezent este sâmbăta, iar cel mai comandat este pachetul Family Box pentru 4 zile, adică 16 porţii. Reţeta cea mai populară este Poke Bowl, un preparat cu influenţe hawaiiene. În medie, clienţii plasează două comenzi/lună, iar valoarea medie a  acestora este de 250-300 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO