Business Hi-Tech

Dorin Pena - CEO, Cisco România: Oricât de bine ne-am proteja cu parole, mereu vom avea o vulnerabiliate. Acest atac trebuie să ne schimbe şi modul în care ne protejăm, dar şi ce facem apoi, în caz că suntem atacaţi

Dorin Pena - CEO, Cisco România: Oricât de bine ne-am...

Autor: Ioana Nita

22.05.2017, 16:58 733

La 2 zile dupa ce a fost acest atact a explodat acest subiect – securitatea a fost cel mai important subiect în cadrul unui eveniment II la care am participat la Timişoara.

Acest atac, care este cel mai mare atac cibernetic din istorie, a schimbat un pic din mentalitatea companiilor. Chiar dacă va trece acest <<hype>>, tot nu se va reveni la aceeaşI medie.  

Vedem clienţi care au suferit pierderi financiare şi sunt dispuşi să investească mai mult în zona de securitate cibernetică.

Atacul a venit într-un context în care zona de securitate cibernetică era deja în creştere pentru noi, mai mult decât alte soluţii tehnologice.

Oricât de bine ne-am proteja cu parole, mereu vom avea o vulnerabiliate. Acest atac trebuie să ne schimbe şi modul în care ne protejăm, dar şi ce facem apoi, în caz că suntem atacaţi, fiindcă  mereu va exista acest tip de risc.  

Important este să vedem ce putem face şi după. În ultimii 3 ani am participat foarte mult la conferinţe de securitate şi aş vrea să evidenţiez un lucru pozitiv: versus acum 3 ani conştientizarea în zona de securitate cibernetică este mult mai mare – oamenii conştientizează şi iau măsuri de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO