Business Hi-Tech

Dorin Pena, Cisco România: Un oraş inteligent este un oraş care foloseşte tehnologia pentru a avea un trafic mai bun, aer mai curat şi zone mai sigure

Dorin Pena, Cisco România: Un oraş inteligent este un...

Autor: Ştefan Stan

16.05.2016, 17:19 725

Fiecare persoană are o altă înţelegere legată de ceea ce înseamnă Smart City şi îşi doreşte altceva de la un oraş inteligent. Smart City înseamnă în primul rând nevoile cetăţenilor din oraşul respectiv şi modul prin care tehnologia poate să le adreseze, a spus la ZF Mobilio 16 Dorin Pena, Director General Cisco România.

"Când vorbim de Smart City vorbim despre o viziune, chiar dacă acesta pare un termen corporatist. Şi pentru ca o viziune să capete contur este nevoie de implicarea autorităţilor, a mediului de afaceri şi a antreprenorilor". 

Un oraş inteligent este un oraş care foloseşte tehnologia pentru a avea un trafic mai bun, aer mai curat, zone mai sigure şi multe altele. Este vorba despre un loc unde putem să ne petrecem timpul liber, noi şi copiii noştri, mai spune reprezentantul Cisco România. 

”În momentul de faţă avem tehnologie mai mult decât suficientă pentru a adresa astfel de proiecte. Una dintre problemele de care ne lovim este că oamenii de multe ori nu au răbdare: ne dorim să facem mult şi repede. Noi am arătat cum se pot eficientiza lucrurile. O arhitectură care are cap şi coadă nu este foarte uşor de digerat, nu doar din partea primarilor, ci şi din partea persoanelor care conduc anumite instituţii, pentru că sunt lucruri care trebuie înţelese în timp. Trebuie să schimbăm percepţia autorităţilor, însă acest lucru nu se poate face peste noapte. Suntem însă pe drumul cel bun”. 

Sunt lucruri care trebuie să evolueze în zona administraţiei publice, iar aceasta nu se poate face decât cu o muncă susţinută a celor care vor să împingă astfel de proiecte de tip Smart City pentru beneficiile cetăţenilor. Doar aşa putem avea o evoluţie sustenabilă, explică Dorin Pena. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO