Business Hi-Tech

Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson România: Următoarele şase luni vor decide viitorul 5G în România, şi odată cu aceasta vom discuta despre viitorul comunicaţiilor în următorii 10 ani

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.05.2020, 15:23 393

Dragoş Mircea Rebegea, country manager în cadrul Ericsson România, afirmă că reţeaua 5G reprezintă un suport esenţial pentru dezvoltarea industriei IT şi că România are o şansă unică „de a accelera procesul de digitalizare a societăţii adoptând această tehnologie.”

„Următoarele şase luni sunt determinante în a decide viitorul 5G în România şi odată cu setarea acestei tehnologii discutăm despre viitorul comunicaţiilor pentru următorii 5-10 ani. Şi nu o să ne mai referim doar la consumatorul casnic, ci la o mulţine de utilizatori care vor folosi această tehnologie”, a spus Dragoş Mircea Rebegea în cadrul ZF Cybersecurity Trends 2020.

Însă, el este de părere că implementarea şi dezvoltarea industriei de IT şi a reţelei 5G are nevoie de suportul tuturor reprezentanţilor de profil.

„Este esenţială colaborarea între ţări, între jucători angrenaţi în ecosistemul noilor tehnologii – factor guvernamental, de reglementare sau reprezentaţi ai industriilor. Totodată, este important să avem o abordare unitară, să nu fragmentăm deciziile de la un stat la altul.”

 

Alte declaraţii:

Este important ca toate statele membre să aibă o abordare unitară în ce priveşte securitatea cibrbetică şi riscurile identificate de UE în ceea ce priveşte reţeaua 5G. Trebuie să rezolvăm aspectele legate de sec cib fără a crea bariere.

Suntem o companie globală, acţionăm în peste 180 de ţări, iar în situaţia în care fiecare stat membru al UE al lua decizii total diferite în ce priveşte procedurile de certificare spre exemplu, nu avem altă soluţie decât să le respectăm şi ar fi extrem de dificil să le putem respecta.

Securitatea cibernetică e importantă pentru tehnologiile care se adresează internetului industrial, unei mulţimi mari de industrii conexe. Aspectele legate de disponibilitatea reţelelor şi integritatea acetsora devin importante. De aceea e normal să discută despre securitate cibernetică. 5G este cea mai sigură tehnologie de telecomunicaţii, pentru că a fost proiectată de la început să adreseze toate cerinţele de securitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO