Business Hi-Tech

Dragoş Rebegea, country manager Ericsson România: În ţările mai avansate 5G este considerat de operatori un serviciu premium, iar preţurile pentru clienţi ar putea creşte cu 30%-50%

Zf Digital Summit '19

Dragoş Rebegea, country manager Ericsson România: În...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 10:55 248

În ţările mai avansate din punct de vedere al dezvoltării reţelei 5G, operatorii telecom au considerat noua generaţia de conectivitate un serviciu premium, ceea ce a adus creşteri de preţuri chiar şi până la 50%, explică Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson România, head of sales România & Moldova, în cadrul conferinţei ZF Digital 19.

„Nu este neapărat ceva ce pot spune eu, dar în lume şi în ţările mai avansate acest serviciu s-a considerat un serviciu premium de către operatori. Discutăm de 20%-30% sau chiar 50% în plus la preţ. În România politicile sunt destul de diverse şi diferite, există un operator care nu taxează suplimentar, spre exemplu, ci consideră 5G doar o evoluţie a 4G, oferind viteze mai mari”, spune Dragoş Rebegea în cadrul evenimentului.

El spune că trebuie să fim atenţi la posibilităţile pieţei şi să avem grijă la această „spirală crescătoare” a preţurilor pentru servicii.

„Trebuie să ne referim şi la posibilităţile pieţei, ştim că suntem mici, e greu să ne comparăm cu SUA sau Japonia. Este un lucru sensibil dacă se intră în această spirală crescătoare a preţurilor pentru serviciile din zona consumer, sau aşteptăm ca veniturile substanţiale să vină din zona massive IoT, din zona industrială”, adaugă Rebegea.

Ericsson a lansat până acum 19 reţele 5G comerciale pe 4 continente, cu 27 de contracte 5G făcute publice până în octombrie 2019. Printre exemple de reţele se numără DIGI în România sau Vodafone Marea Britanie, Germania şi Spania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO