Start-up-ul Sessions, fondat de antreprenorul local Radu Negulescu, care îşi propune să construiască o platformă completă de colaborare şi comunicare, a rămas, la cinci luni distanţă de la o rundă de finanţare, cu doar 10.000 de dolari în bancă, a pierdut oameni cheie şi are datorii de un milion de dolari, a anunţat, într-o mişcare neobişnuită, chiar Radu Negulescu, CEO şi fondator, prin mesaje transmise pe reţelele sociale şi printr-un newsletter transmis utilizatorilor platformei.
„Suntem în întârziere cu patru săptămâni la plata salariilor la SESSIONS, având doar 10.000 de dolari în numerar şi aproape 1 milion de dolari datorii. În ultimele 16 luni, piaţa a luat-o razna. Din cauza presiunii, ne-am pierdut cofondatorul, CTO-ul şi câţiva jucători cheie. Industria europeană de capital de risc european este confuză şi destul de defectă. Anul trecut, am fost aproape eliminaţi aleatoriu. Dar ghiciţi ce? Încă rezistăm - pentru că NOI. NU. RENUNŢĂM. Ar fi uşor să plecăm acum şi să spunem că am eşuat”, scrie Radu Negulescu.
Anunţul vine la mai puţin de şase luni de la o rundă de finanţare de aproximativ 3 mil. euro, din care o parte (circa 300.000 de euro) a fost derulată şi pe platforma SeedBlink. Platforma SeedBlink a transmis mai multe mesaje prin care a promovat punctele forte ale Sessions, precum cel din captura de mai jos. Fondatorul a scos şi el din buzunar 1 mil. de euro în rundă, restul venind de la mai multe fonduri de investiţii: EarlyBird VC - fondul care a pariat de la începuturi pe UiPath (316.000 dolari), Stride VC (316.000 dolari), LauncHub VC (316.000 dolari) şi Isometric VC (105.000 dolari). Până la această nouă rundă de finanţare, în proiectul Sessions s-au investit în total 8,5 milioane de dolari.
Negulescu era cunoscut pe piaţa locală IT&C pentru proiectul Trencadis, care a devenit unul dintre cei mai mari integratori IT&C. Negulescu şi-a vândut anul trecut acţiunile la Trencadis pentru a se concentra pe Sessions. În România Trencadis tocmai a câştigat alături de un alt jucător local - Metaminds - probabil cel mai mare contract de echipamente şi servicii IT de pe piaţă, în valoare de peste 400 mil. lei - cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru construcţia platformei de cloud guvernamental.
Negulescu nu doar şi-a vândut acţiunile la Trencadis ci a şi plecat din România şi s-a mutat în primăvară în Palo Alto, în Silicon Valley, pentru a se concentra pe dezvoltarea start-up-ului.
El susţine în mesajul transmis pe LinkedIn că va lansa curând o sesiune de crowdfunding şi va face tot ce îi este în putinţă pentru a ţine în viaţă proiectul.
„Nu am ales niciodată calea uşoară şi nu vom începe acum. SESSIONS nu este doar un startup - este o mişcare, ceva de care vor depinde milioane. Suntem la doar câteva luni distanţă de a servi acele milioane şi la câţiva ani de a lista SESSIONS la bursă.
Luptăm cu tot ce avem. Şi o facem în cel mai radical mod posibil - chiar în faţa voastră.
Din acest moment, nu construim doar o companie; construim o revoluţie. Vom împărtăşi fiecare triumf, fiecare eşec, fiecare pas al călătoriei noastre din acest iad. Veţi vedea cifrele noastre, provocările noastre şi împingerea noastră neobosită spre victorie.
Iată planul nostru de luptă:
Campanie de Crowdfunding: Lansăm o rundă de crowdfunding pe WeFunder. Vom fi live săptămâna viitoare. Voi suna şi trimite e-mailuri oricui nu s-a deconectat complet în această vară.
Aşteptaţi-vă să auziţi de la mine.
Mega Lansare de produs: Lansăm o ofertă pe viaţă care va dărâma recordurile. Anul trecut, am încasat peste 2 milioane de dolari în câteva săptămâni - de data aceasta, ţintim mai sus.
Expansiune Globală: Intrăm cu toată forţa în India şi Brazilia. Vom localiza, vom fi extrem de agresivi la preţuri şi vom merge all-in cu parteneri locali.
Relocarea Sediului Central: Ne mutăm sediul central din Bucureşti în Palo Alto. Ecosistemul de startup-uri european este confuz şi pe moarte - lipsit de sens şi greu de construit de aici. Silicon Valley construieşte viitorul - mergem şi ajutăm.
Dublarea Eforturilor de Execuţie: Vom livra ca nebunii. Menţinerea continuităţii operaţionale este deja o prioritate de top - probabil nu vom avea întreruperi. Suportul ar putea încetini pentru câteva săptămâni.
Devenim o Maşină de Producţie de Conţinut: Vom documenta totul, creând o bibliotecă de adevăr pentru fiecare fondator şi constructor care se luptă în acest ecosistem nebun.
Deschidem cutia Pandorei, confruntându-ne cu un sistem care zdrobeşte cele mai bune minţi ale generaţiei noastre. Ne revoltăm împotriva mediocrităţii impuse de cei deconectaţi de realitatea construirii a ceva din nimic.
Acesta este momentul nostru de adevăr.”