Business Hi-Tech

Drepturile de difuzare pentru Liga I la fotbal, meciul anului în telecom

Alexandru Oprea - preşedintele RCS&RDS

Drepturile de difuzare pentru Liga I la fotbal, meciul anului în telecom

Autor: Adrian Seceleanu

03.04.2011, 23:45 64

Foşti colaboratori apropiaţi timp de un deceniu, în prezentrivali de neîmpăcat, Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS, şiOvidiu Ghiman, director comercial şi de strategie al Romtelecom,vor fi luni în centrul atenţiei la licitaţia care va stabili ceteleviziuni vor transmite în următorii trei ani meciurile din LigaI de fotbal a României.

Ghiman a plecat de la RCS la Romtelecom în 2009. RCS&RDS şiRomtelecom, numărul unu şi doi pe piaţa locală de TV, sunt văzuţica principalii competitori în licitaţia de la LPF. RCS a fost înultimii trei ani titularul drepturilor pentru fotbalul internalături de Antena 1, în timp ce Romtelecom s-a pregătit în ultimulan pentru acest pas lansându-şi propriul post TV de sport.

RCS şi Romtelecom vor concura pentru 7 din cele 9 pachete dedrepturi scoase la vânzare, preţul de pornire pentru fiecare pachetfiind de 12,9 mil. euro. La licitaţie s-au înscris şi Antena 1 şiTVR. Televiziunea publică urma să decidă duminică, într-o şedinţă aboardului, dacă va participa sau nu la licitaţia de la LPF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO