Business Hi-Tech

DRUID, startup lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, atrage 15 milioane dolari într-o nouă rundă de finanţare, fonduri care vor fi folosite pentru a susţine expansiunea internaţională. Compania va deschide în 2022 birouri în Franţa şi Germania

DRUID, startup lansat de Liviu Drăgan, fondatorul...

Autor: Roxana Rosu

03.05.2022, 08:52 690

DRUID, startup-ul lansat de Liviu Drăgan, fondatorul Totalsoft, atrage 15 milioane dolari într-o nouă rundă de finanţare, fonduri care vor fi folosite pentru a susţine expansiunea internaţională cu focus accelerat pe Europa şi America de Nord, prin creşterea numărului de angajaţi.

În plus, DRUID va adăuga noi capabilităţi la oferta sa de inteligenţă artificială conversaţională.

Actuala rundă de finanţare a fost condusă de Karma Ventures şi Hoxton Ventures, cărora li s-au alăturat GapMinder, care şi-a consolidat poziţia din runda anterioară, şi alţi patru investitori din Germania, Elveţia, Polonia şi România.

Până la finalul anului 2022, DRUID intenţionează să deschidă noi birouri în Franţa şi Germania, precum şi să îşi consolideze operaţiunile din Marea Britanie şi SUA. În acest sens, compania intenţionează să-şi sporească echipa la nivel mondial cu 60%.

„Noua rundă de finanţare va fi folosită pentru a ne consolida acoperirea globală şi a ne îndeplini obiectivele internaţionale ambiţioase. Viziunea DRUID este să ofere un asistent virtual fiecărui angajat şi să ajutăm organizaţiile să îşi îndeplinească agendele de transformare digitală. Folosindu-ne de platforma noastră validată de piaţă, obiectivul este să susţinem companiile din întreaga lume să utilizeze soluţiile DRUID pentru a asigura loialitatea clienţilor, pentru a creşte retenţia angajaţilor şi pentru a influenţa în mod favorabil rezultatele financiare ale organizaţiilor de orice mărime, de la cele mai mari la IMM-uri. Ne dorim să depăşim constrângerile tipice actuale ale asistenţilor virtuali pentru a crea o nouă categorie de produse, Conversational Business Applications (CBA), care va permite inteligenţei artificiale să controleze procese interne şi externe mai complexe, cu un impact şi mai mare asupra rezultatelor financiare”, a declarat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO