Business Hi-Tech

După ce OpenAI şi ChatGPT au făcut furori în întreaga lume, Google scoate banii de investiţii şi pariază 300 de milioane de dolari pe startup-ul de inteligenţă artificială Anthropic

După ce OpenAI şi ChatGPT au făcut furori în...

Autor: Ştefan Stan

04.02.2023, 16:00 16193

Google a investit aproximativ 300 de milioane de dolari în start-up-ul de inteligenţă artificială Anthropic, devenind astfel cel mai recent gigant tehnologic care îşi pune banii pe o nouă generaţie de companii care încearcă să îşi revendice un loc la masa giganţilor din tech prin Inteligenţa Artificială, scrie FT. 

În cadrul acestei tranzacţii, Google preia o participaţie de aproximativ 10% din start-up. 

Investiţia Google este un ecou al pariului de 1 miliard de dolari pe care Microsoft l-a făcut în OpenAI în urmă cu trei ani şi celui de 10 mld. de dolari pe care plănuieşte să îll facă pentru ChatGPT.

Atât OpenAI, cât şi Anthropic încearcă să facă progrese în domeniul inteligenţei artificiale generative, programe informatice sofisticate care pot scrie scripturi şi crea artă în câteva secunde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO