Business Hi-Tech

După creşterea din 2017 Vodafone România a ajuns la 500.000 de clienţi distanţă de liderul Orange. La începutul anului “francezii” aveau aproape 1 milion de clienţi în faţă

După creşterea din 2017 Vodafone România a ajuns la...

Autor: Adrian Seceleanu

22.02.2018, 16:33 2015

Subsidiara locală a grupului britanic Vodafone s-a apropiat puternic anul trecut de liderul industriei locale de telefonie mobilă - subsidiara grupului francez Orange din punct de vedere al numărului de clienţi de telefonie mobilă, diferenţa dintre cei doi operatori reducându-se la jumătate în decembrie faţă de ianuarie, arată datele raportate de cele două companii.

La finele primului trimestru al anului 2017 Orange avea un număr de 9,6 milioane de clienţi pentru serviciile mobile, cu 900.000 mai mulţi decât Vodafone, care avea 8,7 milioane de utilizatori de servicii mobile, conform datelor financiare publicate de cele două grupuri de comunicaţii.

Trimestru de trimestru Vodafone s-a apropiat cu câte aproximativ 200.000 de clienţi de Orange, diferenţa dintre cele două companii reducându-se până la finele anului la aproximativ 500.000.

Creşterea Vodafone a fost generată în principal de segmentul de utilizatori de cartele, care a urcat cu aproximativ 400.000, conform datelor publicate de grupul britanic. Vodafone avea în decembrie circa 3,7 milioane de clienţi cu abonamente şi 5,6 milioane de clienţi cu cartele preplătite.

Orange, pe de altă parte, nu publică date defalcate ci doar numărul total de clienţi. Compania a comunicat totuşi că a trecut de 5 milioane de abonamente în decembrie 2016 - cel mai mare număr de contracte de pe piaţă.

Din punct de vedere al numărului total de clienţi, indicator care include în cazul Orange şi utilizatorii de servicii de internet fix sau televiziune prin cablu sau satelit, iar în cazul Vodafone, de exemplu, clienţii de servicii Machine2Machine (M2M) diferenţa este mai mare în favoarea grupului francez. Totuşi, şi în acest caz diferenţa s-a redus în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO