Business Hi-Tech

După dezastrul cu Galaxy Note 7, gigantul Samsung se concentrează pe Galaxy S8, noua versiune a gamei S

După dezastrul cu Galaxy Note 7, gigantul Samsung se...

Autor: Ioana Nita

31.10.2016, 00:00 606

Gigantul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, îşi canalizează acum toate eforturile în dezvoltarea noii versiuni a gamei de vârf Galaxy S – Galaxy S8, care urmează fie lansată la începutul anului viitor, după eşecul cu Galaxy Note 7, scrie portalul techcrunch.com.

Potrivit lui Lee Kyeong-Tae, vicepreşedinte în cadrul Samsung, noua versiune a gamei Galaxy S va avea un design schimbat, o cameră foto mai bună şi un „serviciu de inteligenţă artificială”.

Cel mai probabil acest serviciu a fost dezvoltat în colaborare cu Viv Labs, start-up-ul american fondat de o parte din echipa care a creat asistentul personal „Siri” al Apple, pe care gigantul sud-coreean l-a achiziţionat recent. Deşi Samsung se axează acum pe dezvoltarea noii versiuni a gamei de vârf  Galaxy S, compania continuă în paralel să investigheze cazul Galaxy Note 7 – acumulatorii se supraîncălzeau în timpul procesului de încărcare, unele modele chiar explodând.

Gigantul sud-coreean a anunţat că utilizatorii smartphone-urilor Note 7 din Coreea de Sud care şi-au înlocuit dispozitivul cu un model Galaxy S7, îl vor putea schimba şi pe acesta cu noul Galaxy S8 sau Note 8, atunci când acestea vor fi lansate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO