Business Hi-Tech

După o furtună de critici la adresa Facebook, Mark Zuckerberg vrea să schimbe regulile pentru Internet

După o furtună de critici la adresa Facebook, Mark...

Autor: Alina Botezatu

31.03.2019, 12:38 735

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, le-a cerut, sâmbătă, autorităţilor de reglementare să joace un „rol mai activ” în stabilirea regulilor care guvernează internetul, în condiţiile în care cea mai mare reţea social media din lume se luptă să dezamorsă criticile, informează Reuters.

Zuckerberg, a cărui companie se află sub presiune pentru că nu a reuşit să controleze în mod adecvat conţinutul publicat şi să protejeze viaţa privată a utilizatorilor de pe platforma sa, a scris, într-un articol, din Washington Post că o „abordare standardizată” pentru eliminarea conţinutului le-ar face pe companiile de internet mai „responsabile”.

„Prin actualizarea regulilor pentru Internet, putem păstra cele mai bune lucruri din acesta: libertatea oamenilor de a se exprima şi pentru antreprenori de a construi lucruri noi - protejând, totodată, societatea împotriva unor daune mai mari şi mai generale”, a scris Zuckerberg.

Comentariile sale au fost făcute ca urmare a unui articol din Washington Post în care se menţionează că guvernul S.U.A. şi Facebook negociază o amendă de milioane de dolari din cauza eşecurilor companiei de a asigura confidenţialitate.

De asemenea, Zuckerberg a solicitat o legislaţie actualizată axată pe protejarea alegerilor, inclusiv noi reguli care vizează publicitatea politică online ce să „reflecte realitatea ameninţărilor” cu care se confruntă companiile de social media.

Serviciile americane de informaţii şi agenţiile de aplicare a legii spun că trolii de internet din Rusia au contribuit la răspândirea conţinutului care creează dezbinare şi a dezinformării, pe Facebook, în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din SUA care au avut loc în anul 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO