Business Hi-Tech

După patru luni, Majoros face primele mutări în managementul Telekom: şefi noi pe strategie, comercial rezidenţial şi juridic

Mihaela Ionita, Frantisek Mala si “Ladislav Petényi

Mihaela Ionita, Frantisek Mala si “Ladislav Petényi

Autor: Adrian Seceleanu

14.04.2016, 18:04 1458

Mathias Hanel - director comercial rezidenţial, Olaf Lausen - director dezvoltarea afacerii, Emmanuel Sordet - director corporate affairs şi Andreas Grunewald - director de achiziţii, patru oameni aduşi la Bucureşti de fostul CEO Nikolai Beckers, îşi vor încheia la finele acestei luni mandatele la conducerea grupului Telekom România, conform unui anunţ al grupului, care conformă informaţiile publicate de ZF la finele lunii martie.

“Emmanuel Sordet, Director Executiv Relaţii ale Companiei România, Olaf Lausen, Chief of Staff şi Director Dezvoltarea Afacerii România şi Andreas Grünewald, Director Executiv Managementul Aprovizionării România, vor părăsi compania la 30 aprilie 2016. De la 1 mai Mathias Hanel va fi înlocuit (…)”, conform unui anunţ al grupului Telekom.

În plus faţă de ceea ce a scris ZF, grupul Telekom România a anunţat că şi Gunnar Pahnke - Director Executiv Strategie, Transformare şi Servicii va pleca din grup.

Oamenii lui Beckers, înlocuiţi de oamenii lui Majoros. Noii şefi pe rezidenţial şi strategie vin de la subsidiarele Telekom din Cehia şi Slovacia

În locul germanului Mathias Hanel, în mandatul căruia Telekom a crescut doar pe segmentul de servicii de televiziune dar a pierdut teren pe piaţa în creştere a serviciilor de internet fix, va veni František Mala de la T-Mobile Cehia. ZF a scris la finele lunii martie că Majoros vrea să aducă în România un manager care a lucrat pentru Deutsche Telekom pe piaţa respectivă.
“František Mala va prelua funcţia de Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial România, începând cu 1 mai 2016, înlocuindu-l în acest rol pe Mathias Hanel. František Mala va fi responsabil de coordonarea activităţilor destinate clienţilor rezidenţiali, centrate pe iniţiativele comerciale. František Mala este un director executiv care a dovedit o puternică orientare către clienţi în cei peste 15 ani de experienţă în domeniul telecomunicaţiilor în T-Mobile Cehia şi în alte companii aparţinând grupului Deutsche Telekom. Cariera sa a evoluat prin asumarea mai multor roluri comerciale a căror complexitate a crescut continuu, de la aria serviciilor de relaţii clienţi, la zona de marketing, precum şi roluri de conducere la nivel de top management în zona comercială pe segmentul rezidenţial. Cu o experienţă solidă în marketing şi financiar, František Mala a condus cu succes diverse proiecte de transformare şi îmbunătăţire care au generat creşteri de venituri, cotă de piaţă, satisfacţia clienţilor şi eficienţă operaţională. Înainte de a se alătura grupului Telekom Romania, František Mala a deţinut poziţia de Director Executiv Segment Rezidenţial în cadrul T-Mobile Cehia.”

Înlocuitorul lui Gunnar Pahnke

“Ladislav Petényi va fi numit Director Executiv Strategie, Transformare şi Servicii Wholesale România. În acest rol va fi responsabil de procesul global de strategie al Telekom Romania şi va conduce la nivel operaţional procesul de transformare. De asemenea, Ladislav Petényi va coordona activităţile wholesale ale grupului de companii. Ladislav Petényi îl va înlocui în acest rol pe Gunnar Pahnke, începând cu 1 mai 2016.
Ladislav Petényi este un profesionist cu o experienţă de peste 23 de ani în domeniul telecomunicaţiilor, cu background economic şi tehnic şi experienţă vastă în programe de transformare şi managementul proiectelor. Cu o înţelegere foarte bună a tuturor ariilor şi proceselor operaţionale în domeniul telecomunicaţiilor, Ladislav Petényi a condus cu succes integrarea, fuziunea şi procesul post-fuziune al Slovak Telekom şi T-Mobile Slovacia. Ladislav Petényi a fost responsabil de gestionarea şi coordonarea implementării la nivelul întregii organizaţii a strategiei din cadrul Programului de Transformare al Slovak Telekom, cu scopul de a asigura atingerea obiectivelor cheie strategice şi poziţionarea pe piaţă a Slovak Telekom. Înainte de a se alătura Telekom Romania, Ladislav Petényi a deţinut poziţia de Senior Manager pentru Transformare în cadrul Slovak Telekom.”

Mihaela Ioniţă devine director juridic, relaţii ale companiei şi conformitate 

“De la 1 mai 2016, Mihaela Ioniţă va fi numită Director Juridic, Relaţii ale Companiei şi Conformitate România. Mihaela Ioniţă va coordona activităţile juridice, de reglementare şi de securitate, cu scopul de a stabili şi menţine deschise canalele de comunicare cu diverşi factori decizionali şi organisme guvernamentale pentru a atinge obiectivele companiei, preluând responsabilităţile lui Emmanuel Sordet în acest rol. Având în vedere experienţa Mihaelei Ioniţă, rolul său a fost consolidat prin includerea de responsabilităţi din domeniile protecţiei datelor cu caracter personal şi conformitate. Mihaela Ioniţă este un profesionist senior cu o experientă vastă şi o înţelegere în profunzime a activităţii de telecomunicaţii, atât pe segmentul fix, cât şi mobil şi cu un solid background juridic, având 17 ani de practică juridică, din care 14 ani în industria de telecomunicaţii şi 10 ani în grupul de companii Telekom Romania. Mihaela Ioniţă are o experienţă dovedită în probleme juridice complexe şi variate, proiecte strategice, fuziuni şi achiziţii, guvernanţă corporativă, managementul interacţiunii cu diverşi factori decizionali, reprezentarea în faţa autorităţilor, punerea în aplicare a politicilor Grupului, integrări operaţionale, precum şi în zona de reglementări. Anterior acestei poziţii, Mihaela Ioniţă a coordonat Divizia Juridică România a grupului de companii Telekom Romania”.
František Mala, Ladislav Petényi şi Mihaela Ioniţă îi vor raporta direct lui Miroslav Majoroš.

Schimbări în structura grupului

Grupul a anunţat şi schimbări în organizarea grupului: “Activităţile aferente funcţiunilor Dezvoltare Afaceri Noi şi Parteneriate, precum şi eBusiness vor fi preluate de funcţiunea Strategie, Transformare şi Servicii Wholesale, respectiv funcţiunea Comercial, Segment Rezidenţial. Activităţile aferente Managementului Aprovizionării vor fi coordonate de Direcţia Executivă Financiar România”.

Mulţumiri pentru oamenii lui Beckers

Spre deosebire de anunţul sec prin care grupul Telekom anunţa înlocuirea lui Nikolai Beckers înainte de încheierea mandatului, comunicatul include de această dată mulţumiri pentru rolul jucat de managerii la a căror servicii grupul a renunţat.
“Doresc să le mulţumesc lui Mathias Hanel, Gunnar Pahnke, Emmanuel Sordet, Olaf Lausen şi Andreas Grünewald pentru contribuţia şi eforturile lor în procesul de transformare şi aliniere operaţională sub noua umbrelă T. De asemenea, doresc să le urez bun venit noilor membri în echipa de management a Telekom Romania. Am încredere că împreună vom redefini traiectoria grupului Telekom în România”, a spus Miroslav Majoroš, director general al grupului de companii Telekom Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO