Business Hi-Tech

După restructurări în 2017, Ericsson caută 100 de oameni în Bucureşti pentru un nou hub

După restructurări în 2017, Ericsson caută 100 de...

Autor: Adrian Seceleanu

11.01.2018, 00:07 2583

Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii  telecom, cu o prezenţă extinsă pe piaţa locală, a lansat în această săptămână o campanie fulger de recrutări în Bucureşti pentru o nouă linie de business după ce anul trecut compania suedeză şi-a restructurat operaţiunile şi a renunţat la câteva sute de oameni.

„Avem în plan să angajăm 100 de noi colegi până la finele lunii martie 2018. Ei vor lucra în principal pentru clienţi din Europa, Rusia şi Ucraina“, a declarat Jesus Martin, senior project manager în cadrul Ericsson. Noul hub va oferi servicii financiare, oamenii urmând să fie angajaţi pentru activităţi precum cele de control sau colectare. „Scopul nostru este ca în luna iunie 2018 să avem un hub complet funcţional“, a declarat Martin.

Campania de recrutări vine după ce în 2017 Ericsson şi-a ajustat operaţiunile locale ca parte a unei restructurări de­rulate la nivel global. Compania suedeză avea în România la jumătatea anului trecut 2.576 de oameni, cu 242 mai puţini decât la finele anului 2016 şi în scădere cu 487 faţă de finele lunii iunie 2016, conform datelor de la Ministerul Finanţelor, Registrul Comerţului şi altor surse publice.

„Ericsson a comunicat anterior că o componentă cheie a strategiei orientate de business a companiei este de a reduce costurile şi de a creşte eficienţa. (…) Acţiunile vizează în principal costurile comune şi livrarea de servicii, dar nu in includ şi activităţile de cercetare & dezvoltare“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Ericsson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO