Business Hi-Tech

După un deceniu, grupul elen OTE îşi trimite din nou unul dintre "greii" din conducerea executivă să preia conducerea operaţiunilor din România

După un deceniu, grupul elen OTE îşi trimite din nou...

Autor: Ioana Nita

02.05.2023, 18:51 465

Unul dintre cei mai puternici executivi din grupul elen OTE, care a supravegheat din umbră operaţiunile de comunicaţii din România, Charalampos (Babis) Mazarakis, face un pas in faţă şi preia conducerea Telekom Romania Mobile Communications SA, devenind CEO al companiei. Ultima oară când operaţiunile din România au fost conduse de un executiv grec a fost în urmă cu un deceniu, când şef peste operaţiunile fixe şi mobile din România a fost Stefanos Theocharopoulos. El a fost înlocuit atunci de germanul Nikolai Beckers.

Cu peste 27 de ani de experienţă profesională internaţională în funcţii de top management, Charalampos Mazarakis conduce Consiliul de Administraţie al Telekom Romania Mobile Communications SA din ianuarie 2016, preluând acum şi funcţia de CEO de la Dina Tsybulskaya, care a condus operaţiunile operatorului telecom din septembrie 2021. Totodată, el deţine în acelaşi timp şi funcţia de director financiar al Grupului ΟΤΕ, fiind şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al OTE.

Înainte de a se alătura Grupului OTE, în iulie 2012, în calitate de director executiv financiar al Grupului OTE, a fost director executiv financiar (CFO) al Băncii Naţionale a Greciei în perioada 2010 - 2012, iar din 2008 până în 2010 a fost director executiv financiar (CFO) şi Membru al Comitetului Executiv al TITAN Group. Mazarakis a ocupat diverse poziţii executive în Grupul Vodafone: director financiar al Grupului şi Membru al Consiliului de Administraţie în Grecia (1999-2006), director general în Ungaria (2006-2007), director executiv de operaţiuni şi vicepresedinte al Consiliului de Administratie (2007-2008). A deţinut pozitia de director financiar si membru al Consiliului de Administratie al Georgia Pacific-Delica din Grecia (1997-1999), anterior, între 1991 şi 1997, lucrând ca manager de analiză financiară la Procter & Gamble, iniţial în Atena şi apoi ca manager de grup, la sediul central european din Bruxelles, Belgia. Mazarakis deţine o diplomă de licenţă în Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Pireus (cu distincţie) şi un MBA de la Fisher College of Business de la Ohio State University (Wielder Scholar), unde a deţinut postul de asistent universitar în Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO