Business Hi-Tech

E-Boda a vândut 52.000 de tablete în primele nouă luni

Tableta E-Boda Izzycomm Z80 a fost lansată de Black Friday

Tableta E-Boda Izzycomm Z80 a fost lansată de Black Friday

Autor: Ioana Nita

10.12.2014, 00:06 128
E-Boda Distribution, unul dintre cei mai mari producători locali de tablete şi smartphone-uri, a comercializat în primele nouă luni ale acestui an circa 52.000 de tablete, iar ţinta pentru întregul an se ridică la 80.000 de unităţi. Compania are o cotă de 11% din piaţa locală de tablete, a cărei creştere începe să încetinească. 
 
„Anul acesta ţinta de vânzări pentru tablete este de 80.000 de unităţi. Creşterea pieţei de tablete nu mai este atât de mare, însă probabil că se vor vinde în total anul acesta circa 850.000 de unităţi. Anul viitor, dacă piaţa de profil va mai creşte, va creşte cu un ritm foarte scăzut. Nu cred că mai are resurse să depăşească un milion de unităţi“, a declarat pentru ZF Alexandru Drăgoiu, cofondator şi CEO al E-Boda Distribution.
 
Anul trecut în România s-au vândut peste 550.000 de tablete, de trei ori mai mult decât în 2012, iar pentru 2014 cele mai optimiste estimări din piaţă indicau atingerea pragului de un milion de unităţi.
 
Unul dintre cele mai mari contracte de anul viitor pentru produ­cătorii locali de tablete şi pentru subsidiarele producătorilor străini este proiectul statului de a dota şcolile cu circa 500.000 de tablete. Întrebat ce fel de tabletă ar trebui să aleagă statul pentru acest proiect, Drăgoiu a spus că încă nu cunoaşte toate detaliile referitoare la acest subiect şi că depinde de abordarea aleasă de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO