Business Hi-Tech

E-Boda a vândut tablete de 2 mil. euro în primul semestru

Alexandru Drăgoiu, cofondator şi CEO al E-Boda Distribution

Alexandru Drăgoiu, cofondator şi CEO al E-Boda Distribution

Autor: Ioana Nita

21.08.2014, 00:06 258
E-Boda Distribution, unul dintre principalii producători locali de tablete, a vândut în prima jumătate a anului peste 38.000 de tablete în valoare de 9,5 milioane de lei (circa 2,1 milioane de euro), în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, potrivit reprezentanţilor companiei. În total, în primul semestru al anului în România s-au comercializat aproximativ 300.000 de tablete, piaţa de profil înregistrând o creştere de 60% comparativ cu acelaşi interval din 2013.
 
„În primul semestru am vândut peste 38.000 de unităţi (vânzare către parteneri, clienţi finali etc.) în valoare de aproximativ 9,5 milioane lei“, a declarat pentru ZF Alexandru Drăgoiu, cofondator şi CEO al E-Boda Distribution.
 
El a adăugat că în total piaţa locală de tablete s-a situat la circa 292.000 de unităţi în primele şase luni ale anului, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă GfK, valoarea atingând 154 milioane de lei (34,5 milioane de euro).
 
E-Boda a avut o cotă de piaţă de circa 8% în perioada ianuarie-iunie 2014, principalii concurenţi fiind ceilalţi producători locali de tablete - Allview, Evolio, Serioux şi Utok. Piaţa locală de tablete este dominată de producătorii autohtoni, care au împreună o cotă de peste 50%, dat fiind că produsele comercializate de aceştia au preţuri mult mai accesibile faţă de jucătorii străini din industrie. În prezent, preţul unei tablete porneşte de la circa 200 lei - tablete produse în principal de companii româneşti - şi poate ajunge până la 3.000-4.000 lei în cazul modelelor de top ale producătorilor străini, precum Samsung şi Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO