Business Hi-Tech

Early Game Ventures a investit 500.000 euro în start-up-ul românesc Profluo, care automatizează procesarea de documente contabile

Early Game Ventures a investit 500.000 euro în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.06.2022, 00:00 158

Start-up-ul Profluo, care dezvoltă tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, o ridicat o primă rundă de finanţare de tip seed în valoare de 500.000 de euro din partea fondului de investiţii Early Game Ventures (EGV), potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Profluo este un start-up fondat în 2016 de Bogdan Năforniţă şi Cosmin Merişescu, ambii executivi cu experienţă în domeniul dezvoltării de sisteme de automatizare a proceselor financiar - contabile. Practic, folosind un motor propriu de machine learning, Profluo citeşte în amănunt detaliile din documente şi le validează precum un contabil uman, dar poate învăţa rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială, au transmis reprezentanţii start-up-ului românesc.

„(...) Profluo ajută la diminuarea drastică a timpului şi erorilor asociate introducerii manuale de date şi la generarea facilă a raportărilor din ce în ce mai detaliate cerute de autorităţi (precum SAF-T), ajutând contabilii să se concentreze pe activităţi cu valoare adăugată crescută pentru clienţii sau angajatorii lor. Runda de finanţare din partea EGV va ajuta Profluo să îşi întărească platforma şi să devină cel mai de încredere aliat al contabililor în lupta lor continuă cu munca manuală”, a spus Bogdan Năforniţă, fondator şi CEO al Profluo.

Tehnologia dezvoltată de Profluo îşi propune să vină în ajutorul persoanelor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mişcări de stocuri pe baza facturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO