Business Hi-Tech

Early Game Ventures investeşte 200.000 euro în startup-ul Vatis Tech, care dezvoltă tehnologie de recunoaştere vocală: „Ne concentrăm pe dezvoltarea algoritmilor de recunoaştere pentru limbile europene precum franceza, italiana, germana sau olandeza”

Early Game Ventures investeşte 200.000 euro în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.09.2021, 12:59 461

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a semnat o rundă de investiţii în valoare de 200.000 euro în startup-ul Vatis Tech care dezvoltă tehnologie de recunoaştere vocală, sumă ce va susţine dezvoltarea produsului, potrivit reprezentanţilor EGV.

„Tehnologia de recunoaştere vocală este una matură, ajunsă la adopţia de masă. Din perspectiva aceasta, un startup care aduce restul limbilor europene la nivelul limbii engleze în ceea ce ţine de acurateţe, adresează o nevoie acută. În viitor, multe alte startup-uri şi corporaţii vor folosi algoritmii Vatis Tech pentru a le integra în propriile produse şi servicii”, a spus Dan Călugăreanu, partener al EGV.

De asemenea, Vatis Tech va folosi cei 200.000 euro pentru a dezvolta algoritmii de recunoaştere pentru limbi europene – precum franceza, italiana, germana, olandeza sau poloneza – şi pentru a comercializa tehnologia, iar planurile reprezentanţilor companiei vizează şi extinderea operaţiunilor în afara ţării.

„Am început cu limba română şi am demonstrat că soluţia noastră are rezultate mai bune decât tehnologia Google. În testele efectuate până acum, acurateţea transcrierii Google este de 84% pe când cea a Vatis Tech a depăşit 94%. Algoritmii de speech recognition dezvoltaţi de noi sunt specializaţi pe industrii şi verticale, precum media, financiar, tehnologie sau domeniul medical,” a spus Adrian Ispas, fondator şi CEO al Vatis Tech.

În prezent, Vatis Tech este disponibil online şi poate fi testat. Programatorii pot folosi API-ul pentru a integra tehnologia Vatis în produsele şi serviciile lor, au mai transmis reprezentanţii startup-ului.

„Ne bucurăm de câte ori avem ocazia de a investi în companii care dezvoltă tehnologii, şi nu doar modele de business noi. Startup-urile deep tech sunt extrem de scalabile, pot adresa o varietate de nevoi şi de use case-uri într-o mulţime de industrii şi domenii,” a mai adăugat Dan Călugăreanu.

La runda de investiţii au participat şi fondul de investiţii Sparking Capital şi Mălin Ştefănescu, iar echipa DLA Piper, formată din Cristina Bucur şi Ciprian Frandeş, a asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO