Business Hi-Tech

Earlybird Venture, fondul de investiţii care a descoperit UiPath, a dat din nou lovitura. Start-up-ul Payhawk a devenit primul unicorn din Bulgaria

Fondatorii Payhawk. Sursă foto: blog-ul companiei

Fondatorii Payhawk. Sursă foto: blog-ul companiei

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.03.2022, 19:16 1787

Payhawk, start-up fondat în 2018 de trei antreprenori bulgari, care a dezvoltat o platformă digitală de gestionare a plăţilor şi cheltuielilor din companii, a ridicat o investiţie suplimentară de 100 de milioane de dolari, care se adaugă unei runde de Seria B în valoare de 115 mil. de dolari - anunţată în noiembrie 2021, au scris reprezentanţii Payhawk pe blogul companiei. Astfel, start-up-ul Payhawk a devenit primul unicorn al Bulgariei, companie evaluată la un miliard de dolari.  

„(...) A deveni primul unicorn din Bulgaria este o dovadă a muncii grele şi rezistenţei echipei noastre în ultimii trei ani şi jumătate. Suntem abia la începutul călătoriei noastre şi abia aşteptăm să reinventăm în continuare modul în care companiile îşi gestionează plăţile”, a transmis Hristo Borisov, CEO şi fondator Payhawk, pe blogul companiei.

Earlybird Venture, fondul de investiţii care a descoperit UiPath - cel mai valoros start-up de IT pornit din România, care a devenit şi primul unicorn românesc, dar şi prima companie românească listată la bursa de la New York -, a investit în start-up-ul Payhawk în prima parte a anului 2021, când compania a ridicat o finanţare în valoare totală de 20 mil. dolari într-o rundă de investiţii de Serie A.

De asemenea, runda suplimentară de finanţare în valoare de 100 mil. dolari a fost condusă de fondul Lightspeed Venture Partners, alături de Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures şi Jigsaw VC.

Planurile Payhawk vizează deschiderea unor birouri în Amsterdam şi Paris, luna în martie a acestui an, şi unul în New York, în luna septembrie. De asemenea, reprezentanţii companiei vor să angajeze anul acesta 200 de specialişti şi astfel să ajungă până la finalul anului la un număr de 300 de angajaţi.

„Capitalul atras va fi folosit pentru a creşte în continuare echipa, prin adăugarea în primă fază a 60 de ingineri software seniori. Acest lucru are scopul de a satisface cererea crescută a clienţilor pentru noi funcţii”, mai scriu reprezentanţii pe blogul Payhawk.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO