Business Hi-Tech

Elena Ungureanu, country manager România, Visa: România e pe locul 10 la nivel global din punct de vedere al penetrării plăţilor contactless

Elena Ungureanu, country manager România, Visa: România...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2018, 11:14 283

Românii au întâmpinat cu deschidere tehnologia plăţilor contactless, iar gradul de penetrare la care s-a ajuns prin prisma eforturilor depuse de jucătorii din piaţă poziţionează România pe locul 10 la nivel global din punct de vedere al penetrării acestei tehnologii, explică Elena Ungureanu, country manager, România, Visa, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 18.

„Digitalizarea există pentru plăţile din România. Însăşi plăţile cu cardul sunt procese digitale. Suntem bucuroşi că există multiple posibilităţi. Odată ce digitalizarea se extinde, comerţul şi plăţile dau noi experienţe consumatorilor, care au trecut uşor la cardul contactless. România e pe locul 10 la nivel global din punt de vedere al penetrării plăţilor contactless”, spune Elena Ungureanu.

Ce a mai declarat Elena Ungureanu în cadrul evenimentului:

  • „În momentul de faţă circa 65% dintre tranzacţiile efectuate cu cardul sunt tranzacţii la comercianţi. Mai avem multe de făcut dar aş vrea să pun această schimbare de comportament într-o lumină pozitivă”.
  • „În oraşele mari, în zonele dezvoltate există foarte multe oportunităţi de pată cu cardul, în urbanul mic sau în rural posibilitatea de a plăti cu cardul este limitată, poate se limitează dar la reţelele mari de magazine sau la benzinării. Focusul nostru este legat de dezvoltarea reţelei de acceptare, şi am mai vorbit, reţeaua de acceptare este greu de dezvoltat, necesită investiţii foarte mari, şi unde nu este viabil tehnic sau economic instalarea unui terminal de acceptare a cardurilor avem o soluţie bazată pe coduri QR, se pretează foarte bine şi pentru zonele mici şi pentru comercianţii mici, dar se pretează foarte bine şi pentru zona de facturi, dacă avem un QR pe factură, printat cu valoarea care trebuie plătită, se pretează uşor. Cum ar fi la curieri. O mare parte din coletele livrate se fac cu plata la destinaţie”.
  • „Avem şi domenii unde plata cu cardul este foarte redus. La plata faturilor, plata cu cardul este undeva sub 5%”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO