Business Hi-Tech

Elevii şi studenţii sunt aşteptaţi să se înscrie la noua ediţie a concursului naţional de securitate cibernetică UNbreakable România 2022, dezvoltat de Bit Sentinel şi Orange România

Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel.

Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel.

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.03.2022, 15:39 104

Elevii şi studenţii se pot înscrie în cadrul celei mai noi ediţii a concursului naţional de securitate cibernetică UNbreakable România, organizat de Bit Sentinel, companie specializată în servicii de securitate cibernetică, împreună cu Orange România, liderul pieţei locale de telecom, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii.

„Cu fiecare nouă ediţie, vedem tot mai mulţi tineri care îşi doresc să facă primul pas în domeniul securităţii cibernetice, chiar fără să aibă foarte multe cunoştinţe. Cu siguranţă mirajul industriei şi provocările continue nu fac decât să atragă, doar că, din păcate, nu este suficient - e nevoie de un efort susţinut ca să ghidăm tânăra generaţie către un drum de specialist în securitate. Suntem în permanentă comunicare cu participanţii. Mai mult, avem chiar şi poveşti de succes cu participanţi care au reuşit să îşi găsească un job în urma participării la UNbreakable”, a spus Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel.

Astfel, elevii şi studenţii care frecventează o instituţie de învăţământ din România se pot înscrie gratuit la UNbreakable România 2022, începând cu 1 martie. Ulterior, ei vor putea participa la etapa de pregătire a competiţiei, care debutează la data de 4 aprilie. Timp de o lună participanţii vor avea la dispoziţie resurse teoretice şi o serie de activităţi practice - cursuri, webinarii, tutoriale video, exerciţii -, pentru a se familiariza cu metodologia şi cu acest tip de competiţie. De asemenea, ei pot discuta pe tot parcursul programului cu mentorii UNbreakable România.

În 2021, peste 1.500 de liceeni şi studenţi din aproape toată ţara s-au înscris în programul care îi ajută să facă primii paşi către o carieră în securitate cibernetică.

De asemenea, circa 30% din tinerii care s-au înscris la primul sezon UNbreakable România au revenit şi în sezonul de toamnă.

Ediţia UNbreakable din 2022 pune la dispoziţia tinerilor înscrişi în program acces la resurse şi laboratoare în afara perioadei competiţionale direct pe platforma CyberEDU. Astfel, elevii sau studenţii se pot organiza într-un spaţiu privat pe platformă, pentru a practica securitate cibernetică prin intermediul celor peste 100 de laboratoare gratuite. La rândul lor, profesorii vor putea urmări progresul studenţilor şi elevilor într-un clasament dedicat pe unitatea de învăţământ.

„Pentru 2022 ne dorim să consolidăm relaţia pe care o avem cu mediul academic şi astfel să ajungem şi la mai mulţi tineri din România. Vrem să creştem numărul poveştilor de succes cu tineri care îşi găsesc joburi în industrie şi reuşesc să-şi construiască o fundaţie puternică de cunoştinţe în securitate cibernetică. Cea mai frecventă întrebare pe care o primim încă de la noua generaţie este „cum pot să încep o carieră în securitate cibernetică?” Iar acum avem şi un răspuns - prin participarea activă la UNbreakable România. Aşa că îi aşteptăm în număr cât mai mare la UNbreakable, ediţia 2022”, a adăugat Andrei Avădănei.

Una din principalele provocări din industrie rămâne în continuare găsirea necesarului de specialişti în domeniul siguranţei cibernetice, au mai spus reprezentanţii Bit Sentinel.

„Cifrele confirmă clar acest lucru: la nivel european, cererea pentru specialişti a ajuns aproape de pragul de 200.000 în 2021, conform studiilor ISACA. La nivel global, forţa de muncă în această industrie mai trebuie să crească cu 65% pentru a veni în mod eficient în întâmpinarea atacurilor cibernetice care devin din ce în ce mai complexe, ca urmare a fenomenului de digitalizare accelerată.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO