Business Hi-Tech

Elveţienii de la Ringier au cumpărat eJobs.ro

Elveţienii de la Ringier au cumpărat portalul de joburi eJobs
30.03.2012, 12:06 3556

Compania elveţiană Ringier, unul dintre cele mai importante grupuri de media din România, a cumpărat un pachet de 70% din acţiunile Ejobs Group, firmă care operează portalul de joburi eJobs, potrivit unui anunţ făcut vineri de grupul de presă.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Pachetul de 70% cuprinde majoritatea acţiunilor deţinute de către cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tătar, precum şi întregul pachet de acţiuni deţinute de către un investitor financiar, se arată în anunţul făcut de Ringier. După finalizarea tranzacţiei, cei doi fondatori locali vor rămâne în companie în calitate de acţionari minoritari şi vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro, precizează compania.

eJobs.ro este cel mai accesat portal de joburi din România, cu 1,7 milioane de vizitatori unici pe lună, conform datelor disponibile la începutul anului.

Ringier România şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1992, iar în prezent deţine peste 30 de produse tipărite şi online, printre care tabloidul Libertatea şi revista de modă ELLE.

Ce scria ZF în 2007 despre o posibilă vânzare eJobs:

eJobs, vanduta unui fond american ?

Cate actiuni au vandut de fapt fondatorii Neogen si eJobs

Discuţiile pentru vânzarea site-ului eJobs au apărut încă din aul 2007, când în piaţă au apărut informaţii potrivit cărora fondurile de investitii Tiger Global Management si Wouwer au fost interesate de tranzcţie. La eJobs Tiger Four Holding, inregistrat in Luxemburg era cotat cu 30%, iar cei doi fondatori Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar deţineau cate 35%, conform informaţiilor disponibile în toamna anului 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO