Business Hi-Tech

eMAG a vândut două dintre magazinele online preluate anul trecut de la PC Garage către retailerul badabum.ro

eMAG a vândut două dintre magazinele online preluate...

Autor: Adrian Seceleanu

25.08.2017, 00:04 9949
eMAG, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală, a vândut magazinele online de produse electro-IT&C garagemall.ro şi electrofun.ro către compania Electronic World S.R.L. - care operează retailerul online badabum.ro, conform datelor furnizate de companii.

„Din data de 01.09.2017 noul deţinător al site-urilor Garage Mall (www. garagemall.ro) şi ElectroFun (www. electrofun.ro) va fi Electronic World S.R.L.”, conform notificărilor afişate în pre­zent de cele două site-uri.

eMAG a vândut cele două magazine online ca parte a obligaţiilor asumate în faţa Consiliului Concurenţei odată cu achiziţia de la antreprenorul Marius Ghenea a PC Garage, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de retail online, cu afaceri de 214 mil. lei anul trecut. Concurenţa a impus eMAG să vândă magazinele online pcfun.ro, shopit.ro, garagemall.ro şi electrofun.ro pentru a da undă verde tranzacţiei. „Consiliul Concurenţei a con­statat că tranzacţia conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a eMAG şi implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse. Ca urmare, Dante (eMAG) şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse nealimentare şi anume: pcfun.ro, shopit.ro, garagemall.ro şi electrofun.ro”, conform datelor comunicate de autoritate în noiembrie 2016, când a fost aprobată achiziţia. Celelalte două magazine par a fi operate în continuare de PC Garage.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO