Business Hi-Tech

eMag aşteaptă comenzi de peste 10 mil. euro pentru 150.000 de produse de Black Friday

eMag aşteaptă comenzi de peste 10 mil. euro pentru 150.000 de produse de Black Friday

Autor: Adrian Seceleanu

23.11.2012, 00:08 5819

Compania eMag, cel mai mare retailer online IT&C local, estimează că va înregistra astăzi, în cadrul evenimentului de shopping Black Friday, comenzi pentru aproximativ 150.000 de produse, dintre care circa 120.000 au preţuri reduse şi sunt dedicate acestei campanii.

"Livrarea se va face într-un interval de maximum 7 zile. În online există câteva gâtuiri ale procesului - există site-ul, toată lumea trece prin el şi logistica. Totul se livrează de la logistică", a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Iulian Stanciu, directorul general al companiei.

"Chiar dacă vom lucra 24 din 24, avem circa 15.000 de metri pătraţi de depozit şi acum sunt «full». Sunt lucruri în depozit automatizate special pentru sezonul de cumpărături din noiembrie-decembrie. Dar nu putem livra mai mult de 10.000 de comenzi pe zi - adică aproximativ 20.000 de produse. Dacă vom avea undeva la 150.000 de produse, ne aşteptăm la un termen de livrare de circa şapte zile", a explicat şeful eMag.

"Ne aşteptăm la comenzi de peste 10 milioane de euro de Black Friday, având în vedere că vom primi comenzi şi pentru alte produse decât cele din campanie."

Pentru că eMag va prelua comenzile pentru produsele de Black Friday doar online, nu şi prin call-center sau direct în showroom-uri, numărul de utilizatori care şi-au creat conturi pe site-ul retailerului a crescut puternic în ultimele zile, a spus Stanciu, fără a oferi detalii. "Avem peste un milion de conturi create de utilizatori - cu număr de telefon, cu adresă valabilă."

Compania va avea în ofertă 300 de produse unice pentru care reducerile vor ajunge până la 80% şi pe care compania se aşteaptă să le epuizeze în câteva ore. "Vom avea peste 300 de produse unice. Stocul total este undeva la peste 120.000 de bucăţi - doar produsele pentru Black Friday, în plus faţă de stocul normal. S-a speculat că vor fi doar produse «entry». Nu este ade­vărat. Vom avea pro­duse Apple, Smasung, Sony, HP, Acer, deci toate brandurile mari", a declarat Stanciu. El a precizat că de Black Friday cea mai mare reducere nominală va fi de 2.500 de lei. "Pot să vă spun cea mai mare reducere - este undeva la 2.500 de lei. Ceva care costa 7.500 va costa undeva la 5.000 de lei".

Cea mai mare parte a reducerilor va fi de 40-60%, a adăugat şeful eMag. "Avem şi reduceri care merg până la 80% - sunt foarte multe concentrate în zona 40-60%, dar avem şi la 80%. Avem produse foarte interesante, la care marjele sunt de 2-3-5% la care reducerile sunt de 20-25% şi la care chiar se simte şi ne aşteptăm să «zboare» instant."

Iulian Stanciu a precizat, pe de altă parte, că negocierile cu furnizorii pentru Black Friday au demarat în februarie, iar valoarea totală a reducerilor - calculată ca diferenţa dintre preţurile la care se vând acum produsele şi preţurile disponibile de Black Friday - va fi la eMag de 23 de milioane de lei - circa 5 mil. euro.

"Referitor la amploarea negocierilor pe care le-am avut şi amploarea sumelor pe care le investim în evenimentul acesta: suma totală a reducerilor de la preţul normal la care produsele se vând acum - şi se vând, la preţul la care vom vinde, în ideea în care vom vinde tot stocul şi eu cred că îl vom vinde în câteva ore - este de 23 de milioane de lei. Este o sumă mare şi este contribuţia noastră plus contribuţia furnizorilor. Am muncit aproape un an, am început de undeva din februarie să discutăm cu furnizorii şi am reuşit să punem cap la cap bugetul pe care l-am alocat pentru evenimentul acesta." Şeful eMag nu a precizat care este ora începând de la care produsele de Black Friday vor fi disponibile pe pagina web a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO