Business Hi-Tech

eMag va înfiinţa un centru de software în Capitală, care va avea 200 de angajaţi

eMag va înfiinţa un centru de software în Capitală,...

Autor: Adrian Dumitrache

07.07.2014, 13:43 650

eMAG IT Research este controlată în proporţie de 99,98% de Dante International, operatorul retailerului online eMAG.ro.

Denumit "Centrul de dezvoltare software eMAG IT Research", proiectul a primit un ajutor de stat în sumă de 6,65 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Dante International remis MEDIAFAX.

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMAG.ro.

Cu vânzări în 2013 de 188 milioane de euro şi cu o ţintă de peste 260 milioane de euro pentru acest an, retailerul online este prezent şi în Ungaria (www.emag.hu) şi Bulgaria (www.emag.bg).

Pentru a susţine strategia de dezvoltare, Dante International a decis crearea unor firme specializate pe achiziţii, marketing online şi dezvoltare software.

În acest context a fost înfiinţată, în luna mai a acestui an, firma eMAG IT Research, care va crea noua entitate pentru dezvoltarea de aplicaţii software specializate în comerţul electronic.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMAG.ro este unul dintre cele mai mari retaileri online de pe piaţa românească.

Retailerul online este controlat de grupul sud-african Naspers, prin MIH Allegro BV (Olanda) - 70%, şi omul de afaceri Iulian Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO