Business Hi-Tech

Emmanuel Chautard, directorul de tehnologie al Orange: Investim peste 100 mil. euro în 2019, iar bugetul pentru reţea a crescut cu 20%

EMMANUEL CHAUTARD, director de tehnologie al Orange Romånia: Nu avem în plan să lansăm servicii 5G fără o acoperire adecvată a reţelei - doar cu câteva site-uri active

Autor: Adrian Seceleanu

11.07.2019, 10:04 371

Compania are în plan să instaleze aproximativ 900 de antene cu tehnologia 4G şi 4G+ pentru a îmbunătăţi acoperirea şi viteza serviciilor de comunicaţii. Orange va lansa 5G când le va putea oferi clienţilor o reţea cu o acoperire „adecvată” şi suficiente telefoane mobile compatibile, adică la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor.

Orange, liderul pieţei locale de telecom, parte a grupului francez cu acelaşi nume, a alocat în acest an un buget mai mare cu 20% pentru reţea din investiţiile totale care vor depăşi 100 de milioane de euro, ca parte a strategiei companiei de a-şi îmbunătăţi acoperirea pentru serviciile 4G.

„Vrem să îmbunătăţim acoperirea şi calitatea serviciilor 4G prin noi investiţii în reţelele 4G şi 4GĂ. În acest an avem în plan să instalăm 900 de site-uri (antene – n. red.) 4G şi 4GĂ, deci vom continua în linie cu efor­turile pe care le-am realizat şi în trecut”, a declarat într-un interviu pentru ZF Emmanuel Chautard, care a preluat în luna noiem­brie a anului trecut poziţia de director de tehnologie al Orange România. „Vom îm­bu­nătăţi şi nivelul investiţiilor - bugetul de­dicat reţelei fiind în acest mai mare cu 20-25%. Cu totul investiţiile se ridică la o sumă de peste 100 de milioane de euro, este un efort consistent pe care îl realizăm”, a adăugat el.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO