Business Hi-Tech

Endava, companie de software cu aproape 3.000 de angajaţi în România, a achiziţionat agenţia digitală Five, cu două sedii în Statele Unite ale Americii şi Croaţia, în care lucrează circa 200 de angajaţi

Endava, companie de software cu aproape 3.000 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.03.2021, 19:09 465

Compania britanică de software Endava, care are pe plan local şapte centre - în Braşov, Bucureşti, Cluj-Naopca, Iaşi, Timoşoara, Târgu-Mureş şi Piteşti - cu aproape 3.000 de angajaţi, a achiziţionat agenţia digitală Five, care deţine sedii în Statele Unite ale Americii (în Brooklyn, New York) şi Croaţia, ceea ce oferă companiei britanice oportunităţi de extindere.

„Odată cu această achiziţie, Endava îşi dezvoltă capacitatea de a concepe, planifica şi livra servicii digitale inteligente şi îşi îmbunătăţeşte capabilităţile în zona de strategie digitală de produs şi servicii dedicate zonei de optimizare a acestora”, au transmis reprezentanţii companiei. 

Achiziţia agenţiei Five aduce în portofoliul Endava clienţi activi cu precădere pe piaţa din Statele Unite.

„Această listă include branduri cunoscute ca Rosetta Stone, Bullhorn Inc. şi Napster. Abordarea Five se bazează pe construirea unui parteneriat cu clienţii pentru a dezvolta noi zone comerciale, unde aplică o abordare bazată pe rezultate, pentru a stimula evoluţia veniturilor şi a interacţiunii cu consumatorii.”

De asemenea, Five are o echipă de aproape 200 angajaţi în sediile aflate în Brooklyn şi Croaţia, o mare parte dintre aceştia aflându-se în centrele de livrare din patru mari oraşe ale Croaţiei.

„Îmi face plăcere să urez bun-venit în familia Endava celor din Five. Sunt o echipă care aduce abilităţi complementare în Endava, cu focus în zona de strategie de produs şi strategii de optimizare, zone pe care le considerăm interesante pentru o multitudine dintre clienţii noştri,” a spus John Cotterell, CEO al Endava.

Compania britanică a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 647,7 mil. lei (136,5 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, conform ultimelor date disponibile.

Endava a înregistrat o capitalizare bursieră de 4,26 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 04 martie 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO