Business Hi-Tech

Endava deschide încă un centru de dezvoltare în România şi vrea să angajeze 100 de persoane

Endava deschide încă un centru de dezvoltare în...

Autor: Cristina Cuncea

23.01.2015, 11:31 6450

Aproximativ 40% dintre angajaţii din acest centru vor fi recrutaţi prin intermediul programului Endava dedicat absolvenţilor IT, a anunţat vineri compania.

Compania a ales să deschidă un nou sediu în Piteşti datorită potenţialului de dezvoltare al oraşului, mai ales dacă sunt luate în considerare progresul recent şi planurile de investiţii în infrastructură, precum şi potenţialul universităţii din Piteşti, care are o ofertă bogată în ceea ce priveşte studiile tehnice. Apropierea faţă de Bucureşti, fapt ce asigură o comunicare rapidă şi uşoară între cele două centre, a reprezentat un alt factor important în alegerea oraşului pentru o nouă locaţie Endava.

"Deschiderea unui nou sediu în Piteşti face parte din strategia noastră de creştere organică, consolidând poziţia pe piaţa din România. Noul sediu va beneficia de o strânsă colaborare cu cel din Bucureşti şi ne aşteptăm ca acest lucru să contribuie la o dezvoltare rapidă", a declarat, într-un comunicat, John Cotterell, CEO Endava.

Investiţiile realizate de Endava în primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Piteşti vor depăşi 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate compania estimează investiţii similare.

Sediul Endava din Piteşti este situat în centrul oraşului, într-o clădire de birouri aflată în apropierea unui centru comercial, ocupând două etaje cu un spaţiu total de 600 metri pătraţi. În prezent în sediul din Piteşti compania are 10 angajaţi.

"Planificăm să recrutăm aproximativ 50 de persoane până la finalul anului 2015 şi ne dorim să construim în Piteşti o echipă solidă de cel puţin 100 de persoane în următorii trei ani", a spus Radu Grosu, delivery director în cadrul centrului Endava din Bucureşti, responsabil cu deschiderea noului sediu.

Printre poziţiile pentru care se fac recrutări în prezent se numără Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer şi Java Developer.

În ceea ce priveşte proiectele în care vor fi implicaţi noii angajaţii Endava din Piteşti, acestea vor fi similare celor din Bucureşti, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar.

În ultimii doi ani, Endava a înregistrat o creştere cu peste 80% a numărului de angajaţi în România şi continuă să recruteze specialişti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare şi suport pe plan local, în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, unde are peste 1.200 de angajaţi.

Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia şi Moldova şi un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO