Epson: Vânzările de videoproiectoare au scăzut cu peste 30% în primul semestru, la sub 8.000 unităţi

18 oct 2017 Autor: Ioana Nita

Simona Decuseară, country manager pentru Epson România şi Bulgaria: Consumul a crescut anul acesta, dar este greu de crezut că în ultimul trimestru se va putea recupera decalajul faţă de 2016. Sper totuşi să se recupereze măcar o parte şi să se reducă decalajul la circa 20%

Anul trecut piaţa locală de videoproiectoare s-a situat la 23.000 unităţi, în valoare de 13,8 milioane euro.

Piaţa de videoproiectoare din România a înregistrat o scădere de peste 30% în prima jumătate a acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, situându-se la doar 7.700 unităţi, în condiţiile în care anul acesta nu a avut loc niciun eveniment sportiv de amploare, potrivit reprezentanţilor locali ai companiei japoneze Epson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare şi videoproiecţie din lume. „Vânzările de videoproiectoare s-au redus cu peste 30% faţă de anul trecut, când a avut loc Campionatul European de Fotbal. Piaţa se va redresa însă la anul, când se va desfăşura Campionatul Mondial de Fotbal. Anii cu evenimente sportive sunt întotdeauna mai buni. Oamenii cumpără atât pentru uz personal, acasă, cât şi pentru businessuri – localuri”, a explicat pentru ZF Simona Decuseară, country manager pentru subsidiarele din România şi Bulgaria ale Epson.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2017

 
Cuvinte cheie:
scadere
, vanzari
, semestru
, crestere
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide