Business Hi-Tech

Era şi timpul: Apple va lansa în 2020 trei modele noi de Iphone compatibile cu reţeaua 5G

Era şi timpul: Apple va lansa în 2020 trei modele noi...

Autor: Robert Manea

04.08.2019, 00:04 1190

Apple lansează trei modele noi Iphone în 2020 compatibile cu reţeaua 5G.Potrivit unui raport realizat de un analist de la compania TF International Securities, Apple avea în plan să lanseze doar două noi telefoane compatibile 5G, urmând ca al treilea să funcţioneze pe vechiul protocol 4G. Totuşi, ultimele estimări sugerează că toate cele trei device-uri vor opera pe reţeaua 5G.

Apple va intra astfel în competiţie directă cu rivalul Samsung pe segmentul terminalelor compatibile 5G. Samsung deja a lansat o serie de dispozitive care suportă reţeaua 5G.

Analiştii se aşteaptă ca noile dispozitive să fie disponibile în dimensiuni noi, cu ecranul de 5,4; 6,1; respectiv 6,7 inci, adaptate pentru display-ul OLED.

Noua iniţiativă Apple demarează în urma semnării unui contract de 1 miliard de dolari, prin care gigantul american a cumpărat de la Intel, modemuri pentru noile smartphone-uri. 

Tehnologia 5G este de aşteptat să fie cel mai mare upgrade pentru noile dispozitive Iphone, care vor veni cu microcipuri de la Qualcomm şi Samsung. Noile telefoane vor avea funcţia Touch ID integrată în ecran, şi vor include o actualizare a camerei foto 3D. 

În prezent, singurele smartphone-uri compatibile noii tehnologii sunt Samsung Galaxy S10 5G şi LG ThinQ 5G. Ambele sunt disponibile în SUA şi utilizează modemul Qualcomm X50 5G pentru a se conecta la reţelele mmWave.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO