Business Hi-Tech

Ericsson are la Bucureşti 50 de specialişti în LTE

Autor: Magraon Andreea

23.02.2011, 23:44 123

Ericsson Telecommunications România, subsidiara locală afurnizorului suedez de echipamente de telecom şi servicii pentrutelefonia fixă şi mobilă, are 50 de angajaţi la Bucureştispecializaţi în servicii 4G LTE, una dintre cele mai spectaculoasetehnologii dezvoltate în acest moment la nivel mondial, care le vapermite operatorilor de telefonie să ofere internet mobil la vitezede peste 100 Mbps - accesibile în acest moment doar prin reţelefixe.

Potrivit reprezentanţilor companiei, centrul din România poategestiona operaţiuni de la distanţă şi să ofere suport pentruimplementări LTE.

Compania a ajuns la un efectiv de 1.200 de angajaţi în România,după ce a preluat 400 de angajaţi ai operatorului telecomRomtelecom. Ponderea cea mai mare a angajaţilor Ericsson în Româniaeste în centrul de servicii deschis în 2007, unde lucrează înprezent circa 800 de oameni.

Reprezentanţii companiei au precizat că vor continua angajărileşi în acest an, fără a preciza însă numărul de poziţii pentru carerecrutează.

Numai în ultimele zile Ericsson a postat 15 poziţii active pe

site-ul de recrutare Bestjobs, pentru poziţii precum OSS/NMSEngineer sau IP engineer.

Ericsson România a avut în anul 2009 o cifră de afaceri de 123,5milioane de euro şi un profit brut de 3,16 milioane de euro,potrivit datelor publicate la Registrul Comerţului.

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori globali deservicii şi echipamente de comunicaţii, a efectuat la începutulsăptămânii în România prima demonstraţie publică a capabilităţilortehnologiei 4G LTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO