Business Hi-Tech

Ericsson, Huawei şi Alcatel caută peste 100 de oameni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

29.01.2015, 00:06 2135

EFurnizorii de echipamente, software şi servicii pentru operatorii de comunicaţii Ericsson, Huawei şi Alcatel-Lucent au pus împreună la bătaie peste 100 de posturi pentru inginerii şi specialiştii IT din Ro­mâ­nia de la începutul anului şi până în prezent, con­form anunţurilor postate pe site-urile ofi­ciale ale companiilor şi pe site-ul de re­crutare bestjobs.ro.

Cele mai multe locuri de muncă sunt ofe­rite de compania suedeză Ericsson, care are în prezent deschise 93 de poziţii. Printre aces­tea se numără posturi de arhitect de sis­tem, programatori pentru diferite limbaje pre­cum Java sau PHP, manager incidente, agent servicii de achiziţii, negociator con­tracte, analist de piaţă, precum şi ingineri pen­tru diferite sisteme operate în cloud. Erics­son are pe plan local circa 3.000 de angajaţi, echipa companiei crescând sub­stan­ţial în urma câştigării contractelor de externalizare servicii cu Orange România şi Telekom România prin intermediul cărora a preluat în total peste 900 de persoane. Contractul cu Telekom România, care i-a adus companiei cei mai mulţi oameni (730), presupune pre­luarea responsabilităţilor pentru opera­rea şi întreţinerea reţelelor cu şi fără fir, transmisie, domenii core şi IP, precum şi operarea reţe­lelor pentru sistemele de suport operaţiuni ale grupului. În 2013, afacerile Ericsson Ro­mânia s-au situat la 128 mil. euro, iar profitul net la 5,5 mil. euro, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania chineză Huawei caută de asemenea să angajeze ingineri şi specialişti IT în România, având în total circa 14 pos­turi vacante.

Potrivit anunţurilor de pe bestjobs.ro compania vrea să recruteze ingineri de reţea, ingineri pentru tehnologia wireless, precum şi consultant relaţii cu clienţii care să cunoască limba germană. Pe plan local, Huawei a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 127,3 mil. euro, compania având în portofoliu şi produse pentru consumatori. 

În ceea ce priveşte al treilea jucător de pe piaţa furnizorilor de echipamente, soft­ware şi servicii pentru operatorii de teleco­mu­nicaţii, Alcatel-Lucent, acesta are 9 pos­turi libere, conform site-ului oficial al com­pa­niei. Grupul Alcatel-Lucent recrutează pe plan local persoane pentru poziţii de in­gi­ner de test şi programatori în Timişoara şi Bucureşti.

Veniturile Alcatel-Lucent România au fost de 87,8 mil. euro în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO