Business Hi-Tech

Eroare tehnică? Google recunoaşte că a trimis videoclipuri private ale unor utilizatori către alte persoane

Eroare tehnică? Google recunoaşte că a trimis...

Autor: Departamentul Economic

05.02.2020, 13:45 96

Google a recunoscut că a trimis videoclipuri private ale unor utilizatori către alte persoane, prin intermediul serviciului său de fotografii, relatează The Independent.

O eroare tehnică a permis oamenilor să primească videoclipuri personale care nu erau ale lor, după ce au folosit Google Photos.

Timp de patru zile anul trecut, persoanele care folosesc o anumită parte a site-ului au primit respectivele videoclipuri, a spus compania. Google a transmis un mesaj utilizatorilor afectaţi, informându-i despre problemă şi indicând că nu se va mai întâmpla.

Nu este clar exact câte persoane au fost afectate de problemă sau câte videoclipuri ar fi fost folosite în acest proces. Problema s-a concentrat în special pe serviciul Google Takeout, care permite oamenilor să descarce o arhivă a datelor pe care le-au stocat cu Google, pentru a le păstra în siguranţă sau a le muta pe un alt site.

Funcţia este menită să permită oamenilor să aibă mai mult control asupra datelor lor. Este destinată să asigure numai accesul utilizatorilor la propriile fişiere, dar problema tehnică a însemnat ca videoclipurile au fost transmise şi altor persoane care folosesc serviciul.

Google spune că problema a afectat mai puţin de 0,01 la sută dintre persoanele care utilizează serviciul de preluare, potrivit 9to5Google. Dar serviciul foto are peste un miliard de utilizatori, a anunţat Google în această vară, aşa că problema ar fi putut să lovească un număr substanţial de persoane. Într-o declaraţie, Google a spus că eroarea a funcţionat câteva zile în noiembrie.

„Înştiinţăm despre o eroare care ar putea afecta utilizatorii care au folosit Google Takeout pentru a-şi exporta conţinutul Google Photos între 21 noiembrie şi 25 noiembrie”, a declarat compania într-un comunicat pentru 9to5Google. "Este posibil ca aceşti utilizatori să fi primit o arhivă incompletă, sau videoclipuri - nu fotografii - care nu au fost ale lor. Am rezolvat problema de bază şi am efectuat o analiză aprofundată pentru a preveni acest lucru să se mai întâmple din nou. Ne pare rău că s-a întâmplat“, a spus compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO