Business Hi-Tech

Est-europenii incep sa renunte la dial-up

01.12.2004, 00:00 20

Numarul de conexiuni la Internet in Europa Centrala si de Est a crescut cu 20% anul acesta fata de 2003, insa oamenii incep sa renunte la dial-up si sa se orienteze spre servicii de acces de mare viteza (broadband), spune compania americana de analiza IDC.
Aceasta piata este estimata la 1,76 miliarde In total, exista in prezent peste 8,1 milioane de puncte de acces la Internet private in Europa de Est, numarul de utilizatori fiind extrem de dificil de estimat din cauza ca pe un fir pot avea acces sute sau mii de internauti, in timp ce pe altul poate sa nu fie decat unul singur. "Anul acesta migratia spre servicii broadband s-a accelerat, iar investitiile in retelele de cablu si de linii DSL a crescut numarul utilizatorilor", spune unul dintre analistii IDC.
Furnizorii de dial-up continua sa incaseze cei mai multi bani pe aceasta piata, insa cresterea obtinuta de furnizorii de servicii de acces la Internet de mare viteza este substantiala. Astfel, piata se mentine deocmandata la un nivel constant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO