Business Hi-Tech

Este oficial: Amazon a obţinut aprobare pentru serviciul de livrări cu drone

Este oficial: Amazon a obţinut aprobare pentru serviciul...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

31.08.2020, 17:45 371

Amazon a primit aprobarea pentru a opera flota de drone de livrare Prime Air, a anunţa luni ederal Aviation Administration, citată de CNBC.

Aprobarea va oferi Amazon posibilitatea de a „livra pachete în siguranţă şi eficient clienţilor”, a spus FAA.

Amazon a început să testeze livrarea cu ajutorul dronelor în 2013, urmărind ca pachetele să ajungă la clienţi în 30 de minute sau mai puţin. În august anul trecut, compania a depus o dolicitare pentru aprobarea FAA a acestor planuri. În document, Amazon a declarat că livrările vor avea loc în zone cu o densitate scăzută a populaţiei, iar pachetele vor cântări 5 kilograme sau mai puţin.

Compania a lansat anul trecut o nouă dronă de livrare electrică la conferinţa re: MARS, care poate transporta pachete către clienţi într-o jumătate de oră şi poate zbura până la 15 mile.

Amazon nu este singura companie care caută să extindă activitatea comercială a dronelor. În aprilie anul trecut, Wing, deţinută de Alphabet, a devenit prima companie de livrare cu drone care a primit aprobarea FAA pentru livrări comerciale în SUA, iar UPS, în octombrie trecut, a primit aprobarea FAA de a opera o flotă de drone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO