Business Hi-Tech

Este oficial: Bucureştenii vor avea internet gratuit în spaţiile publice. Proiectul a fost votat

Este oficial: Bucureştenii vor avea internet gratuit în...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

23.04.2019, 17:12 347

Consilierii PMB au votat, la şedinţa de marţi, proiectul WIFI4EU, prin care în parcurile, pieţele, bibliotecile şi alte clădiri publice din Capitală va exista internet gratuit. Proiectul va fi implementat cu ajutorul a 15.000 euro, fonduri nerambursabile.

„Prin implementarea acestui proiect, bucureştenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spaţii publice precum parcuri, pieţe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Municipalităţii la iniţiativa WiFi4EU. (...) Pentru acest proiect, Primăria Capitalei a obţinut, în luna februarie, fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala reţele WiFi în spaţii publice precum parcuri, pieţe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetăţeni”, informează municipalitatea.

Proiectul a fost votat în unanimitate, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit sursei citate, fondurile sunt asigurate prin iniţiativa europeană WIFI4EU, care finanţează echipamentele şi costurile de instalare, iar Municipiul Bucureşti le va acoperi pe cele legate de abonament.

„Reţelele WiFi urmează a fi instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanţare. Accesul consumatorilor finali la reţeaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va conţine publicitate comercială şi nu va utiliza date cu caracter personal în scopuri comerciale. Reţelele WiFi vor fi uşor accesibile şi vor utiliza echipamentele cele mai recente şi de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor”, se mai arată în sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24