Business Hi-Tech

Eugen Schwab, vicepreşedintele PAC: Ajutoarele de stat din IT&C au inflamat artificial piaţa muncii

Eugen Schwab Chesaru

Eugen Schwab Chesaru

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2016, 00:07 2100

Schemele de ajutoare de stat derulate de Ministerul Finanţelor începând cu anul 2012, prin care giganţi din industria glo­bală IT&C au primit finanţări de zeci de milioane de euro de la stat pentru a înfiinţa câteva mii de locuri de muncă în Ro­mâ­nia, au inflamat artificial piaţa muncii, afirmă Eugen Schwab Chesaru, vice­preşedin­tele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC).

Statul nu a alocat fonduri pentru a creşte numărul de absolvenţi care să fie angajaţi de aceste companii, ci astfel doar a stimulat angajarea unora dintre cei mai bine instruiţi oameni din piaţă, consideră reprezentantul PAC.

„Dar în IT şi chiar şi în zona aceasta de BPO, de call center şi aşa mai departe, nu sunt oameni care erau şomeri înainte pentru că toate aceste companii angajează oameni cu abilităţi care oricum sunt căutate pe piaţă. Aceste companii angajează foarte rar oameni care nu vorbesc limbi străine, oameni care nu sunt buni sau foarte buni în mânuirea calculatorului. Dar îi plătesc mai mult un «delta» care practic este suportat de stat. Deci în final se ajunge la o inflamare artificială a pieţei muncii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO