Business Hi-Tech

Evaluare de 4,5 mld. $ pentru un start-up de realitate augmentată

Evaluare de 4,5 mld. $ pentru un start-up de realitate...

Autor: Oana Stupinean

08.02.2016, 00:00 451
Magic Leap, un start-up care dezvoltă software pentru realitate augmentată, a fost evaluat la 4,5 miliarde de dolari, după ultima finanţare de aproape 800 de milioane de dolari, de la investitori ca Google şi Qualcomm Ventures, scrie Techcrunch. Finanţarea a fost condusă de gigantul comerţului online Alibaba.

Realitatea augmentată este o tehnologie care introduce elemente 3D în timp real, suprapuse peste imagini din mediul înconjurător.

La finalul anului trecut, repre­zentanţii start-up-ului Magic Leap ar fi spe­rat să atingă o evaluare de 3,7 miliarde de dolari, după o investiţie de 830 de milioane de dolari, însă evaluarea a venit mult mai repede decât se aşteptau aceştia.

Tot anul trecut, Magic Leap a primit 550 de milioane de dolari de la „părintele“ lui Google, Alphabet, una dintre cele mai valoroase companii din lume. Atunci, finanţarea a condus la o evaluare de 2 miliarde de dolari.

Realitatea virtuală ar putea înregistra o creştere a popularităţii anul acesta, când mai multe companii, ca Sony, HTC sau Facebook, vor lansa dispozitive care vor înregistra scene din realitatea utilizatorilor, iar mai apoi aceştia le vor putea „trăi din nou“, prin realitatea virtuală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO