Business Hi-Tech

Evolio vrea să vândă 14.000 de tablete cu soft de navigaţie inclus

Evolio vrea să vândă 14.000 de tablete cu soft de navigaţie inclus

Autor: Adrian Seceleanu

02.08.2012, 00:00 837

Compania românească Televoice, care comercializează diferite produse electronice sub brandul Evolio, a lansat Evotab Fun, o tabletă cu ecran de 7 inchi, cu sistem de operare Google Ice Cream Sandwich, care include - faţă de alte produse de pe piaţă - şi receptor GPS şi soft de navigaţie cu hărţi incluse şi un transmiţător FM. Tableta va costa 649 de lei - în varianta care include hărţile României şi aproximativ 750 de lei în varianta cu harta Europei.

Tableta include şi o aplicaţie realizată de companie, Evobook, care le oferă utilizatorilor acces la o librărie virtuală, de unde pot achiziţiona cărţi în limba română. Televoice estimează că va comercializa 14.000 de tablete EvoTab 2 în a doua jumătate a acestui an.

La nivelul întregului an compania estimează că va vinde în total peste 30.000 de tablete faţă de 11.000 anul trecut şi că va avea afaceri de peste 5 mil. euro, a declarat Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice. El estimează că în acest an în România se vor vinde 150.000-160.000 de tablete. Un motiv de îngrijorare pentru companie este evoluţia cursului de schimb, a spus Nistoran. "Scăderea leului ne-a înghiţit toate profiturile din primul semestru", a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO