Business Hi-Tech

Exclusiv online: Cat costa sa faci un site?

06.05.2010, 00:00 1678

Dezvoltarea unui site depinde foarte mult de specificulacestuia, platforma tehnica si de oamenii implicati. Costurile depornire variaza foarte mult, de la 200-300 de euro pana la catevamii de euro.

Spre exemplu, site-ul Neogen, una dintre cele mai mari re]elelocale de socializare, a costat 1 milion de euro in cinci ani dezile, potrivit lui Calin Fusu, directorul general al companiei."Depinde foarte mult de tipul site-ului. Spre exemplu, un site deprezentare cu cateva texte poate costa doar 100 de euro", adeclarat Fusu pentru ZF. Site-urile de prezentare sunt de obicei unfel de brosura online cu diferite produse sau servicii. El aadaugat ca elementele costisitoare la un site sunt domeniu,dezvoltarea si promovarea, care este cea mai scumpa.
De asemenea, costul intertinerii site-urilor variaza intre 3sau cateva zeci de mii de euro, mai spune Fusu, potrivit caruiaintretinerea lunara a Neogen ajunge la 30.000 de euro. "Cele maicostisitoare sunt serverele [i conexiunea la internet", a declaratFusu.
Claudiu Antohi (22 de ani), masterand in domeniul eBusiness laUniversitatea Babes-Bolyai din Cluj, unul dintre tinerii romanicare au facut o aplicatie pentru cel mai recent gadget Apple, iPad,sustine ca un site trebuie sa aibe impact in domeniul online, iarpentru ca asta sa se intample, acesta trebuie sa fie decalitate.
"Trebuie investit mai mult de 300 de euro. Cu aceasta sumaabia daca platesti pe cineva sa faca 2-3 pagini. Dupa aceasta,trebuie platita implementarea, optimizarea, promovarea simentenanta siteului respectiv. Astfel se ajunge la un pret mult maimare, dar o calitate net superioara", sustine Antohi. El a adaugatca pretul unui site de prezentare porneste de la 400-500 de euro,in timp ce al unui magazin online poate incepe de la 1.500-2.000 deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO