Business Hi-Tech

Exclusiv ZF. Ce vrea să facă AROBS cu cele 55 mil. euro din viitoarea majorare de capital. CEO: „Suntem pregătiţi să ne diluăm ca acţionari şi în acest fel să creştem şi mai mult.“

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Tibi Oprea

26.09.2023, 00:07 993

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 950 mil. lei, intenţionează să atragă 55 mil. euro de la investitori în una sau mai multe majorări de capital pentru a susţine planul de dezvoltare organică şi prin tranzacţii de M&A. Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS, a spus că în cei doi ani de activitate pe piaţa secundară compania a crescut atât organic, cât şi prin cele nouă M&A-uri, iar strategia de creştere prin achiziţii se păstrează şi pentru anii următorii, cu accent în afara regiunii CEE. Cum va arăta viitorul AROBS după viitoarea atragere de fonduri?

„Dacă finalizăm viitoarea majorare de capital social, nu voi mai deţine pachetul de control, dar prin intrarea unor investitori instituţionali ne dorim să avem o strategie comună de creştere. De exit nu se pune problema. În tranzacţiile pe care le facem vrem ca aproximativ trei pătrimi să fie partea de cash şi o pătrime să fie o zonă de acţiuni. Orice majorare de capital vine cu diluarea acţionarilor, dar prin aducerea de plus valoare. Suntem pregătiţi să ne diluăm ca acţionari şi în acest fel să creştem şi mai mult“, spune Voicu Oprean pentru ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro