Business Hi-Tech

Expressoft Technology şi T&C NET, furnizori de soluţii software pentru industria ospitalităţii, au fuzionat sub denumirea de Expressoft Technology şi estimează afaceri de 12 mil. lei la final de 2022

Gabriel Iovu, Managing Partner al Expressoft Technology.

Gabriel Iovu, Managing Partner al Expressoft Technology.

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.11.2022, 19:21 108

Expressoft Technology şi T&C NET, doi furnizori de soluţii software pentru industria ospitalităţii, au fuzionat sub denumirea de Expressoft Technology, arată un comunicat de presă transmis de reprezentanţii celor două companii. Anterior fuzionării, acţionarii Expressoft Technology împreună cu un nou investitor, au achiziţionat un pachet minoritar din T&C NET.

De asemenea, noua companie rezultată în urma fuziunii, cu capital integral românesc, estimează o cifră de afaceri de peste 12 milioane lei pentru anul 2022, potrivit sursei citate anterior.

„Fuziunea celor două companii vine în mod natural, după un parteneriat strategic de peste 18 ani, şi s-a materializat pe fondul unei viziuni comune şi anume aceea de a face ospitalitatea uşoară, prin intermediul tehnologiei. Noua entitate va continua să investească în dezvoltarea de tehnologie şi servicii de calitate superioară pentru industria ospitalităţii, având planuri şi obiective de business foarte ambiţioase”, a spus Gabriel Iovu, Managing Partner al Expressoft Technology. 

Cu o echipă de aproximativ 40 de persoane şi o experienţă medie de 16 ani în dezvoltarea, vânzarea şi mentenanţa de soluţii software dedicate ospitalităţii, noua companie Expressoft Technology îşi propune să accelereze planurile de dezvoltare locală şi regională.De asemenea, Expressoft Technology va continua să investească în dezvoltarea tehnologiei, a angajaţilor şi a proceselor. În urma fuziunii celor două companii, Expressoft Technology estimează o cifră de afaceri de peste 15 milioane lei pentru anul 2023 şi o creştere a numărului de clienţi cu peste 20%.

„Expressoft Technology va oferi partenerilor o suită completă de produse IT şi servicii integrate pentru domeniul HoReCa. Din punct de vedere operaţional cele două companii sunt pregătite să treacă la pasul următor, şi anume cel al implementării fuziunii, pe care îl dorim finalizat în cel mai scurt timp pentru a ne putea concentra toate eforturile în direcţia dezvoltării Expressoft Technology nu doar la nivel naţional, ci şi pe alte pieţe europene”, a adăugat Corneliu Cătălin, Business Development Manager al T&C NET.

Cu peste 20 de ani de experienţă, compania Expressoft Technology este lider pe piaţa dezvoltării soluţiilor software pentru HoReCa, implementând peste 15.000 licenţe software atât în România cât şi în Dubai. De asemenea, T&C NET este unul din principalii şi cei mai activi furnizori de soluţii software şi echipamente pentru industria ospitalităţii din România, cu peste 30 de ani de prezenţă pe piaţă şi peste 400 de clienţi hoteluri şi restaurante.

În anul 2021, prin intermediul ecosistemelor software Expressoft şi T&C NET, au fost procesate peste 15 milioane de tranzacţii cu o valoare totală de peste 2,5 miliarde lei (500 de milioane euro), în peste 1.000 de locaţii, hoteluri, restaurante, magazine, cafenele, cofetării, parcuri de distracţii, saloane de înfrumuseţare şi centre SPA.

„Finalizarea acestei fuziuni reprezintă un pas important pentru consolidarea Expressoft Technology în linie cu strategia noastră comună de creştere accelerată. Obiectivul nostru este de a oferi clienţilor noştri existenţi şi viitori soluţii complete, de calitate superioară, şi servicii îmbunătăţite pe toate planurile", a spus Andrei Verboncu, Managing Director al T&C NET.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO