Business Hi-Tech

EY: Interesul pentru tehnologia 5G creşte. Europa este lider în investiţii 5G

EY: Interesul pentru tehnologia 5G creşte. Europa este...

Autor: Ioana Nita

22.02.2022, 00:00 63

5G se clasează pe primul loc între toate tehnologiile emergente în privinţa planurilor de investiţii avute în vedere de companii, Europa fiind lider la acest capitol, potrivit celei de-a treia ediţie a studiului EY - Reimagining Industry Futures. Mai exact, peste jumătate (56%) dintre respondenţii studiului EY au spus că intenţionează să investească în această tehnologie în următorii trei ani, iar planurile de investiţii în 5G pentru aceeaşi perioadă de timp înregistrează cel mai ridicat nivel în Europa, în creştere de la 5% anul trecut, când Europa se plasa în urma celorlalte regiuni, la 76% în prezent. 

Totuşi, studiul avertizează că aceste investiţii nu trebuie interpretate drept certitudini, în contextul în care intenţiile de investiţii au scăzut cu 8% în Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu faţă de anul trecut, până la 70%. „Pentru o acceptare mai largă a investiţiilor în 5G, este esenţial să se clarifice convergenţa dintre tehnologie, ecosistemul de actori din domeniu, dispozitive şi servicii care ar putea fi oferite. Maturitatea tehnologiei, viabilitatea financiară a investiţiilor planificate, competenţele tehnologice şi comerciale pentru proiectare şi operare, capacitatea de producţie şi disponibilitatea lanţului de aprovizionare sunt aspecte care trebuie luate în considerare în viitorul apropiat”, a declarat Cristian Cârstoiu, Partener Consultanţă, Chief Innovation Officer, EY România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO