Business Hi-Tech

EY: Numărul de startup-uri a crescut cu 20% în 2019, la fel şi investiţia medie, dar investitorii şi companiile trebuie să profite mai mult de contextul extern favorabil şi să atragă investiţii mai mari în tehnologie

EY: Numărul de startup-uri a crescut cu 20% în 2019, la...

Autor: Roxana Rosu

23.12.2019, 11:43 92

Numărul startup-urilor din România a crescut în acest an cu peste 20% faţă de anul anterior, 2019 dovedindu-se un moment foarte bun pentru acest sector al economiei locale, cu atât mai mult cu cât investiţia medie pe runda de finanţare a crescut tot cu peste 20%, datorită numărului mare de investiţii „Seed” de peste un milion de euro şi, în special, a finanţării obţinute în decembrie de FintechOS, arată o analiză realizată de EY.

Finalul anului a adus încă o veste bună, respectiv o a doua investiţie Serie A după UiPath, primită de FintechOS, şi alte companii care sunt în negocieri tot pentru o investiţie Serie A (AlphaBlock şi TypingDNA).

Creşterea valorii medii a investiţiei pe rundă este cu atât mai valoroasă pentru ecosistem, deoarece tot în cursul anului 2019 s-au făcut cele mai multe investiţii mici de tip „Seed” din istoria ecosistemului. Pentru analiza indicatorilor, nu au fost folosite datele UiPath, care ar fi modificat aceşti  indicatori către valori asemănătoare cu cele din piaţa din SUA, menţionează EY.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO