Business Hi-Tech

Ce face UiPath, cel mai valoros start-up pornit din România, cu 568 mil. dolari: vrea să pună roboţi în locul oamenilor şi în alte departamente din firme. “UiPath conduce această revoluţie a forţei de muncă, aceea de a avea un robot pentru fiecare persoană.”

Daniel Dines, co-fondator şi CeO al UiPath

Daniel Dines, co-fondator şi CeO al UiPath

Autor: Adrian Seceleanu

01.05.2019, 00:08 6006

UiPath, un start-up fondat în România în 2015 de o echipă condusă de Daniel Dines - un fost angajat al Microsoft care s-a întors în Bucureşti pentru a-şi înfiinţa propria firmă - care construieşte roboţi software care înlocuiesc oamenii în realizarea activităţilor repetitive din companii, a primit o rundă de finanţare record, de 568 mil. dolari, care aduce evaluarea companiei la spectaculosul prag de 7 mld. dolari.

„UiPath deschide calea către era Automation First, cu o rundă de investiţii Seria D în valoare de 568 de milioane de dolari. La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath a devenit una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creştere şi una din cele mai valoroase companii de AI software din lume“, a anunţat UiPath. 

„Noua rundă de finanţare este condusă de fondul Coatue, căruia i s-au adăugat Dragoneer, Blackstone,  Sands Capital, precum şi fonduri aflate sub consilierea T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A şi Seria B, precum şi CapitalG şi Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat de asemenea la runda prezentă, la fel ca şi alţi investitori din trecut, cum ar fi Madrona Ventures şi Seedcamp“, conform anunţului companiei. 

UiPath conduce noua revoluţie din forţa de muncă - roboţii software, a comentat Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath. „Suntem într-un moment hotărâtor. Liderii de afaceri de peste tot în lume îşi sporesc forţa de muncă cu roboţi software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri şi eliberându-şi angajaţii de sarcini repetitive pentru a-şi dedica timpul sarcinilor strategice. 

UiPath conduce această revoluţie a forţei de muncă, animaţi de angajamentul nostru faţă de democratizarea RPA şi realizarea viziunii noastre – aceea a unui un robot pentru fiecare persoană. (…) muncim şi mai mult pentru a face din RPA platforma care realizează nu numai adevăratul potenţial al inteligenţei artificiale, dar şi al altor tehnologii emergente. Şi suntem de-abia la început“, a afirmat Dines. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO